ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται τη δημοκρατική και θεσμική εκτροπή που συνιστούν οι παρακολουθήσεις

Με επιθέσεις και λάσπη απαντούσε μέχρι πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση Συναγερμού στην ογκούμενη ανησυχία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που συγκλονίζει την Ευρώπη ολόκληρη, αναφέρει σε γραπτή δήλωση της η Ελένη Μαύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Πλέον, έχει τεκμηριωθεί ότι, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συνδέεται άμεσα και με την Κύπρο, τονίζει η κα. Μαύρου. Ο Γιαρόν Λεβγκόρεν, αξιωματούχος της Cytrox Holdings Zrt η οποία ανέπτυξε το διαβόητο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, συνδέεται άμεσα με τους Ντίλιαν και Άβνι του κατασκοπευτικού βαν μέσω της κυπριακής εταιρείας Poltrex Limited, προσθέτει.

«Αυτά δεν τα λέει το ΑΚΕΛ. Τα λέει το διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Citizen Lab, τα λένε διεθνή και κυπριακά ΜΜΕ, τα συζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πολλοί άλλοι».

«Η κυβέρνηση θα επιμένει για πολύ καιρό ακόμα ότι πρόκειται… για «ατεκμηρίωτο λαϊκισμό» η διασύνδεση του σκανδάλου υποκλοπών με την Κύπρο και την υπόθεση του βαν παρακολουθήσεων; Θα συνεχίσει, όπως έκανε με  το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, να αγνοεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζητά από τα κράτη-μέλη που εμπλέκονται να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων; Ή μήπως θα ακολουθήσει την προσφιλή μέθοδο του κουκουλώματος όπως έκανε με το κατασκοπευτικό βαν;»

Ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα σιωπούν για πολύ καιρό ακόμα για τις υπηρεσίες που αγόρασαν από τους ισραηλινούς κατασκόπους, διερωτάται η κα. Μαύρου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, που διεκδικεί την προεδρία του κράτους, δεν βρήκε τίποτα ακόμα να πει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που αφορά ευθέως την κυβέρνηση στην οποία υπηρέτησε για τόσα χρόνια, προσθέτει.

«Έχει αποκαλυφθεί, εδώ και καιρό ένα σκοτεινό δίκτυο, επικίνδυνο για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου και αυτοί που έπρεπε να προστατεύουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία είτε είναι εμπλεκόμενοι είτε δεν αντιλαμβάνονται τη δημοκρατική και θεσμική εκτροπή που συνιστούν αυτά τα φαινόμενα. Όποιο και αν ισχύει, όμως, είναι επικίνδυνο. Γι’ αυτό πρέπει, άμεσα, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.