ΑΚΕΛ: Οι παλινωδίες Αναστασιάδη για “δύο κράτη” ζημίωσαν την αξιοπιστία της ε/κυπριακής πλευράς

Ενόψει της άτυπης πενταμερούς συνάντησης για το Κυπριακό υπάρχουν δύο κρίσιμα διακυβεύματα. Πρώτον, να επαναβεβαιωθεί η βάση λύσης του Κυπριακού και δεύτερο, να ξεκαθαριστεί ότι θα συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία από το σημείο που είχε διακοπεί στο Κραν Μοντανά αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Στέφανος Στεφάνου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.


Η ανακοίνωση:

«Αδιαμφισβήτητα, οι παλινωδίες του κ. Αναστασιάδη και οι συζητήσεις περί λύσης δύο κρατών ζήμιωσαν την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Σήμερα, όμως, πρέπει να τα εγκαταλείψει οριστικά και πειστικά όλα αυτά γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να έχουμε στήριξη στη δύσκολη προσπάθεια να αναχαιτίσουμε την τουρκική αξίωση για διχοτομικές λύσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκφράσει πειστικά και αταλάντευτα τη συνέπεια της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, καθώς και την έμπρακτη ετοιμότητά της για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά στη βάση των συγκλίσεων και του Πλαισίου Γκουτέρες.»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.