ΑΚΕΛ: Οι πρόσφυγες συνεχίζουν να αποτελούν την τελευταία προτεραιότητα της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ

Η εμμονή της Κυβέρνησης να αλλάξει τη διευθυντική δομή του Υπουργείου Εσωτερικών μερικές μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές έχει δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα στη λειτουργία της Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισμένων, αναφέρει σε γραπτή του ο Νίκος Κέττηρος, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων για το πάγωμα της εξέτασης αιτήσεων από την Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2022 έχει διαγράψει τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισμένων με στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα διευθυντών στο Υπουργείο Εσωτερικών τους οποίους θα μπορεί να εναλλάσσει όποια ώρα και στιγμή επιθυμεί το Υπουργείο, αναφέρει ο κ. Κέττηρπς. «Το αποτέλεσμα είναι ότι η υφιστάμενη νομοθεσία συγκρούεται με την απόφαση της Κυβέρνησης να διαγράψει τη συγκεκριμένη θέση».

«Το ΑΚΕΛ είχε προειδοποιήσει τόσο εντός της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων όσο και κατά τη διάρκεια της ολομέλειας για τις επιπτώσεις που θα είχε η προσπάθεια αλλαγής της διευθυντικής δομής του ΥΠΕΣ με αυτό τον τρόπο και χωρίς ουσιαστική συζήτηση και διάλογο και για αυτό είχε καταθέσει τροπολογία ώστε να διαγραφούν οι συγκεκριμένες πρόνοιες».

«Δυστυχώς, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ στήριξαν την πρόταση του κ. Νουρή και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν τώρα εκατοντάδες δικαιούχοι σε όλες τις επαρχίες που περίμεναν εντός του Δεκεμβρίου να συνεδριάσουν οι Επιτροπές της ΥΜΑΠΕ και να προχωρήσουν οι αιτήσεις τους για στεγαστική βοήθεια.

Η τελευταία «επιτυχία» της Κυβέρνησης αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στη δεκαετή αλυσίδα υποβάθμισης της προσφυγικής πολιτικής και εγκατάλειψης του προσφυγικού κόσμου. Αποτελεί ταυτόχρονα ακόμη ένα λόγο γιατί πρέπει να μην συνεχιστεί η Συναγερμική διακυβέρνηση – ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο εκπρόσωπο της- για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ελπίζουν σε καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς μέρες».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.