ΑΚΕΛ: Οι ΣΥΟΠ αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα

Η Εθνική Φρουρά πρέπει να παραμείνει ως μία αξιόμαχη δύναμη

Το ΑΚΕΛ δηλώνει για μία ακόμα φορά ότι μέχρι την ευλογημένη ώρα της λύσης και της επανένωσης του τόπου και του λαού μας, η Εθνική Φρουρά πρέπει να παραμείνει ως μία αξιόμαχη και επιχειρησιακά ικανή δύναμη αποτροπής της όποιας ξένης επιβουλής, της όποιας εχθρικής ενέργειας και ικανή δύναμη προστασίας των πολιτών.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣυγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας για το 2022 ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα τόνισε ότι το ΑΚΕΛ διαχρονικά αντιμετωπίζει τα θέματα της Άμυνας και της Εθνικής Ασφάλειας με σοβαρότητα, σύνεση και συναίνεση, εντός και εκτός της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και μακριά από μικροπολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Επεσήμανε ότι στη συνεδρία το ΑΚΕΛ απευθυνόμενο για μία ακόμα φορά στον Υπουργό Άμυνας υπογράμμισε ότι αναμένει την κατάθεση των τροποποιήσεων των Κανονισμών των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών, για να διορθωθούν τα λάθη και να αρθούν οι αδικίες, τα οποία δημιουργήθηκαν από τη βεβιασμένη ψήφιση των Κανονισμών πριν 5 και 4 χρόνια αντίστοιχα, λάθη και αδικίες τα οποία ως κόμμα είχε εντοπίσει και φωνάξει ότι θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, αλλά δυστυχώς ψηφίστηκαν μετά από την απόρριψη των τροπολογιών του.

«Οι ΣΥΟΠ αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία οφείλει το Υπουργείο να επιλύσει άμεσα, αφού κάποια από αυτά έχουν οδηγήσει εκατοντάδες ΣΥΟΠ σε αποχώρηση. Αυτά τα προβλήματα, όπως και πολλά άλλα τα οποία δεν λέγονται δημόσια, έχουν δημιουργηθεί από τη βεβιασμένη, χωρίς τεκμηριωμένη και επιστημονική μελέτη και κυρίως χωρίς Κανονισμούς, απόφαση της κυβέρνησης για πρόσληψη χιλιάδων ΣΥΟΠ, μετά τη χωρίς διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, απόφασή της για μείωση της στρατιωτικής θητείας, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2016», παρατήρησε.

Γνωστοποίησε πως το ΑΚΕΛ ζήτησε την αυστηρή τήρηση της σχετικής Νομοθεσίας και των Κανονισμών για τις διάφορες προσφορές, για να αποκλεισθεί η όποια πιθανότητα διαπλοκής και διαφθοράς.

Πρόσθεσε ότι ζήτησαν πληροφορίες για τη σημερινή κατάσταση στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και γενικότερα στο Υγειονομικό Σώμα, μετά τις αποχωρήσεις γιατρών.

«Δηλώσαμε ξανά την έντονη αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των πολύ σημαντικών για την Εθνική Ασφάλεια ημικρατικών οργανισμών, ΑΗΚ και CYTA, η οποία θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς», συμπλήρωσε.

Μείωση της θητείας των παιδιών από πολύτεκνες οικογένειες

Το ΑΚΕΛ καλεί για μία ακόμα φορά τον Υπουργό Άμυνας να προχωρήσει σε μείωση της θητείας των παιδιών με ανάπηρους γονείς, των παιδιών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, των παιδιών που είναι ορφανά από τον ένα γονέα, όπως ίσχυε πριν την αλλαγή της νομοθεσίας και την αφαίρεση από τη Βουλή του δικαιώματός της για καθορισμό των στρατολογικών μεταβολών και την παραχώρηση της εξουσίας αυτής στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο πλέον τις καθορίζει με διατάγματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.