ΑΚΕΛ: Ακατανόητο οι τράπεζες να απαιτούν ενώ οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν

Μετά τις νέες εξαγγελίες της Κυβέρνησης που περιλαμβάνουν κουτσουρεμένο σχέδιο για την αναστολή των δόσεων πολλοί δανειολήπτες έχουν βρεθεί ενώπιον μίας τεράστιας ανακολουθίας: Το Κράτος τούς απαγορεύει να εργαστούν αλλά οι τράπεζες απαιτούν να πληρώνονται κανονικά οι δόσεις των δανείων τους, σχολιάζει ο  Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών, Χάρη Πολυκάρπου,για την αναστολή των δόσεων και τις εκποιήσεις

«Είναι ακατανόητο το πώς οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να είναι συνεπείς απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση. Η Κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει τις αδυναμίες του νέου σχεδίου και να εργαστεί σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα, για την αποκατάσταση της τεράστιας αδικίας σε βάρος της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα οι τράπεζες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η κοινωνία κατά το παρελθόν έχει υποστεί τεράστιες θυσίες για να τις στηρίξει. Η ελάχιστη συμβολή που οφείλουν να έχουν στα πλαίσια της πανδημίας είναι η προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης από το κίνδυνο των εκποιήσεων καθώς και η ρύθμιση των δανείων με βάση τις σημερινές εισοδηματικές πραγματικότητες.

Το ΑΚΕΛ δεν θα ανεχθεί να φορτωθεί και πάλι η κοινωνία τη ζημιά από τις αντιφάσεις και τις παλινδρομήσεις της Κυβέρνησης. Η πρόσφατη έγκριση της Πρότασης Νόμου του ΑΚΕΛ για τις εκποιήσεις αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθεια διασφάλισης των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.»