Οι τράπεζες οφείλουν να ανταποκριθούν και να προχωρήσουν στην παγοποίηση των δανείων, δηλαδή, στην παγοποίηση των δόσεων και των όποιων χρεώσεων θέτουν στα δάνεια τόνισε με γραπτή του δήλωση ο Εκπροσώπος Τύπου  του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Η ανακοίνωση:

Οι τράπεζες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων

Παρότι έχουν παρέλθει αρκετές ημέρες από την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας με την οποία κάνει συστάσεις προς τις τράπεζες να επιδείξουν την απαραίτητη ευελιξία για τα δάνεια, ακόμα τίποτα συγκεκριμένο δεν έχει ανακοινωθεί από αυτές προς αυτή την κατεύθυνση και οι πολίτες δικαίως ανησυχούν.

Οι τράπεζες οφείλουν να ανταποκριθούν και να προχωρήσουν στην παγοποίηση των δανείων, δηλαδή, στην παγοποίηση των δόσεων και των όποιων χρεώσεων θέτουν στα δάνεια. Μόνο μ’ αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα διευκολυνθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, όταν ξεπεραστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία.

Επιπρόσθετα, οι τράπεζες καλούνται να επιμηκύνουν την περίοδο αναστολής των εκποιήσεων. Οι τρεις μήνες που έχουν ανακοινώσει είναι ανεπαρκέστατοι.