ΑΚΕΛ για οικονομικές προβλέψεις Κομισιόν: Χρειάζεται στρατηγική οικονομικής μεγέθυνσης

Οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία επιβεβαιώνουν τη δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στην εποχή της πανδημίας. Αυτή η εικόνα αποδεικνύει πόσο επίκαιρη και επιβεβλημένη είναι η ανάγκη για αλλαγή φιλοσοφίας της κυπριακής οικονομίας, αναφέρεται σε δήλωση του Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρη Πολυκάρπου για τις προβλέψεις της ΕΕ για την Κυπριακή Οικονομία

«Χρειάζεται μια στρατηγική οικονομικής μεγέθυνσης που θα έχει ως κινητήρια δύναμη τις αυξήσεις των εισοδημάτων των εργαζομένων. Αφήνοντας στο παρελθόν μια οικονομία που δεν έχει πυξίδα, μια οικονομία που στηρίχθηκε στην αρπακτή και το πρόσκαιρο κέρδος. Τώρα είναι η ώρα για:

1. Νομοθετική ρύθμιση που να καθιστά υποχρεωτική την εφαρμογή της συμφωνημένης συλλογικής σύμβασης σε κάθε κλάδο.

2. Θέσπιση μηχανισμού τριμερούς διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης μέσα από τον οποίο θα διαμορφώνονται ο κατώτατος μισθός και τα βασικά εργασιακά δικαιώματα για όσους εργαζόμενους δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις.

3 Πάταξη της ψευδούς αυτοαπασχόλησης και τερματισμό της αγοράς υπηρεσιών για κάλυψη μόνιμων αναγκών στον δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα.

Η Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – Συναγερμού έδειξε ότι δεν μπορεί να δώσει αυτή την προοπτική την επόμενη μέρα της πανδημίας. Γι’ αυτό και η κοινωνία στις επερχόμενες εκλογές καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια οικονομία για τους πολλούς ή μια οικονομία για τους λίγους και προνομιούχους.

Στήριξη στο ΑΚΕΛ είναι ασπίδα για τους εργαζόμενους και δύναμη για την κοινωνία».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.