ΑΚΕΛ: Όλα αυξάνονται, αλλά οι μισθοί να μένουν καθηλωμένοι-Αποκατάσταση και επέκταση της ΑΤΑ για όλους τους μισθωτούς

Σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, η προστασία των μισθών από την ακρίβεια, τονίζει σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, αναφορικά με το κύμα αυξήσεων και η ακρίβεια σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες στον τόπο μας συρρικνώνουν καθημερινά το εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων.

Ο κ. Κουκουμάς τονίζει πως δεν είναι δυνατόν όλα να αυξάνονται, αλλά οι μισθοί να μένουν καθηλωμένοι είτε και να μειώνονται. Ούτε είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες για ανάπτυξη, την στιγμή που το μερίδιο των μισθών στο ΑΕΠ της χώρας μειώνεται διαρκώς ενώ τα επιχειρηματικά κέρδη αυξάνονται.

Αυτούσια η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά:

Το κύμα αυξήσεων και η ακρίβεια σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες στον τόπο μας συρρικνώνουν καθημερινά το εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων. Σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, η προστασία των μισθών από την ακρίβεια. Δεν είναι δυνατόν όλα να αυξάνονται, αλλά οι μισθοί να μένουν καθηλωμένοι είτε και να μειώνονται. Ούτε είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες για ανάπτυξη, την στιγμή που το μερίδιο των μισθών στο ΑΕΠ της χώρας μειώνεται διαρκώς ενώ τα επιχειρηματικά κέρδη αυξάνονται.

Το ΑΚΕΛ διεκδικεί πλήρη αποκατάσταση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής αλλά και επέκταση της στο σύνολο των μισθωτών του τόπου. Στηρίζουμε αυτό το αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος γιατί πρώτα από όλα είναι κοινωνικά δίκαιο. Είναι όμως και αναγκαίο, αφού λανθάνονται όσοι θεωρούν ότι η συνεχιζόμενη μείωση της αγοραστικής δύναμης του κυπριακού λαού δεν θα επηρεάσει και την οικονομία. Τα τελευταία δύο χρόνια άλλωστε η εσωτερική κατανάλωση αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να πάρουν θέση επί του ζητήματος αλλά και απέναντι στις αξιώσεις των εργοδοτικών οργανώσεων για πλήρη κατάργηση της ΑΤΑ.

Η ανάπτυξη για την οποία μιλούμε εμείς δεν είναι η ανάπτυξη των υπερκερδών των μεγάλων καρχαριών, αλλά η ανάπτυξη που παράγει ευημερία για τον κόσμο της εργασίας αυτών δηλαδή που πραγματικά κινούν την οικονομία και παράγουν τον πλούτο της χώρας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.