ΑΚΕΛ: Οπισθοδρομικές αντιλήψεις της κυβέρνησης ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ πίσω από τις αντιδράσεις τους για την σεξουαλική αγωγή

Η προσπάθεια του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου να μπλοκάρει την υστάτη τη ψήφιση της Πρότασης Νόμου για τη σεξουαλική εκπαίδευση δεν είναι μόνο θεσμικά ανεπίτρεπτη. Είναι πρώτα απ’ όλα αποκαλυπτική των οπισθοδρομικών αγκυλώσεων που διακατέχουν τον Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση Συναγερμού αλλά και όλους όσοι συντάσσονται με τους πιο συντηρητικούς κύκλους της κοινωνίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά.

«Όλα όσα θυμήθηκε η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ και η ηγεσία του ΔΗΚΟ να προτάξουν σήμερα –μετά από χρόνια συζητήσεων της πρότασης στη Βουλή, χωρίς να προβάλουν αντιρρήσεις- είναι φτηνές προφάσεις».

«Οι αγκυλώσεις τους δεν έχουν καμιά βάση. Η επιστημονικά θεμελιωμένη, παιδαγωγικά προσαρμοσμένη, περιεκτική σεξουαλική αγωγή σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι δικαίωμα των παιδιών και των νέων. Αποτελεί επίσης αποδεδειγμένα ασπίδα προστασίας της νέας γενιάς από κάθε λογής κινδύνους για την ζωή, την υγεία και την ευημερία της. Αποτελεί επίσης ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στην καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.