ΑΚΕΛ: Οργανωμένη προσπάθεια διάλυσης της Βουλής


Υπήρξε μια οργανωμένη προσπάθεια να διαλυθεί η Βουλή γιατί αυτό θα βόλευε τον ΔΗΣΥ, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Επέκρινε ταυτόχρονα τους Οικολόγους και την Άννα Θεολόγου ότι με αυτή την πρόταση τους επιχείρησαν να κάνουν ένα μεγάλο δώρο στη κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι τυχόν αυτοδιάλυση της Βουλής, θα απάλλασσε την κυβέρνηση από τις ασήκωτες ευθύνες της όσον αφορά το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια.
Τόνισε ότι αυτοί που ήταν στο βίντεο παραιτήθηκαν και διερωτήθηκε πότε θα παραιτηθούν αυτοί που έδιναν τα διαβατήρια.

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων δεν είχε απλώς τρύπες αλλά κερκόπορτες, αφού έτσι το σχεδίασαν και το ξεχείλωσαν.

Ο κύριος Λουκαΐδης σημείωσε ότι το πρόγραμμα ήταν επιρρεπές στο να προσελκύει διεθνείς απατεώνες και εγκληματίες, χαρακτηρίζοντας το ως καταναλωτικό πρόγραμμα πολυτελών ακινήτων.
Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει κάθαρση και να επιτρέψουν στον γενικό ελεγκτή να συνεχίσει τον έλεγχο που δικαιούται να κάνει.

Ο κύριος Λουκαΐδης είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν γνώριζε για τις ενέργειες Τζιοβάνι και ούτε ποιους δεχόταν στο σπίτι του, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποδοθεί καμία ευθύνη στο κόμμα αφού για χρόνια κατήγγειλε τα φαινόμενα διαφθοράς σε σχέση με τα διαβατήρια.
Πρόσθεσε πως όταν έχουν καταγγελίες και στοιχεία υπάρχει μηδενική ανοχή και αυτό έπραξε το ΑΚΕΛ μόλις είδαν το βίντεο.

Δημητρίου:

Πράξεις και όχι λόγια αναμένει η κοινωνία από τα κόμματα όσον αφορά στην πάταξη της διαφθοράς, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ.

Ο Δημήτρης Δημητρίου είπε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε σειρά νομοσχεδίων που αφορούν σε μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, και χρειάζεται πολιτική βούληση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να εγκριθούν.

Πρόσθεσε ότι είναι πολύ βαρύ το κλίμα και υπάρχουν κόμματα που δεν αποδέχονται το δικό τους μερίδιο ευθύνης, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα σημαντική τη συγγνώμη που είπε χθες από το βήμα της ολομέλειας ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ.

Ωστόσο ο κύριος Δημητρίου άσκησε δριμεία κριτική εναντίον του ΑΚΕΛ λέγοντας γιατί δεν ζητά να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Χριστάκη Τζιοβάνι για να διαπιστωθεί η διαδρομή των χρημάτων του και διερωτήθηκε πως μπορεί το συγκεκριμένο κόμμα να κουνά το δάκτυλο.

Ο κύριος Δημητρίου είπε ότι μπορεί το σύστημα να είναι τρύπιο αλλά το πρόβλημα είναι αυτοί που το εκμεταλλεύονται και πρέπει να τιμωρηθούν.

Πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Γενικό Ελεγκτή και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα για το πως μπορεί να συμβάλει στις έρευνες, δεδομένου ότι υπάρχει και μια ερευνητική επιτροπή.
Ο κύριος Δημητρίου τόνισε ότι πρέπει όσο πιο σύντομα να ολοκληρωθούν οι έρευνες και όσοι έχουν ευθύνη να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News