ΑΚΕΛ Πάφου: Όχι στην επίδοση του χρυσού κλειδιού στον Αναστασιάδη

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ Πάφου στην απόφαση, με πλειοψηφία, που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να τιμήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με το χρυσό κλειδί της πόλης.

Η απόφαση λήφθηκε την Τρίτη το βράδυ σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης όλων όσων έχει προσφέρει στην πόλη. «Διολίσθηση προς τη διχοτόμηση, κούρεμα καταθέσεων, ξεπούλημα του Συνεργατισμού, διαπλοκή, διαφθορά, καταστρατήγηση των ανεξάρτητων θεσμών και της δικαιοσύνης, χρυσά διαβατήρια, κατασκοπευτικό βαν… Μήπως αυτά ήταν τα κριτήρια με τα οποία ο δήμαρχος Πάφου εισηγήθηκε την παραχώρηση του χρυσού κλειδιού της πόλης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη;» ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ. Πρόσθεσαν ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο δήμαρχος Πάφου επιδίδεται εναγωνίως σε ένα κρεσέντο μικροπολιτικής προεκλογικής υπέρ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Υπέρ της απόφασης τάχθηκαν, εκτός από τον ΔΗΣΥ, τόσο το ΔΗΚΟ όσο και η ΕΔΕΚ, μια στάση που προκαλεί ερωτηματικά. Με βάση το σκεπτικό της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου: Γιατί το χρυσό κλειδί της πόλης δεν δόθηκε είτε σε προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία είτε σε προηγούμενους Προέδρους της Δημοκρατίας, που στήριξαν την πόλη και την επαρχία της Πάφου κατά το παρελθόν;

Φαίνεται ότι πολύ σύντομα λησμόνησαν τις αναφορές του προέδρου του ΔΗΚΟ για την πλέον διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη διακυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος. Επισημαίνεται ότι οι πολιτικές του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ είναι άκρως αντιφατικές, αφού τα δύο κόμματα υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Ν. Χριστοδουλίδη, ενώ ο δήμαρχος υποστηρίζει τον Αβ. Νεοφύτου και την ίδια ώρα βρίσκονται ευθυγραμμισμένοι με την απόφαση του δημάρχου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy