ΑΚΕΛ: Πάλι δεν έδωσε απαντήσεις ο Νίκος Αναστασιάδης για το… συνονόματο γραφείο

Έλα στο Google News

«Η Κύπρος διασύρεται καθημερινά ανά τον κόσμο και η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, αντί να προστατεύσει τη χώρα, αναζητά απελπισμένα σανίδα σωτηρίας στο παρελθόν», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Γιώργου Κουκουμάς, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Όπως σημειώνει ο κ. Κουκουμάς, «μάλλον δεν έχει καταλάβει το Προεδρικό και η Πινδάρου ότι δεν είναι μόνο το ΑΚΕΛ που καταγγέλλει τη σύγκρουση συμφέροντος του κ. Αναστασιάδη, αλλά ολόκληρη η Κύπρος. Και πλέον η Ευρώπη και ο κόσμος όλος».

«Πάντως και πάλι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έδωσε απαντήσεις για το συνονόματο γραφείο που βρίσκεται κάτω από σωρεία υποθέσεων διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ισχυρίστηκε πως η μνήμη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, δεν μπορεί να είναι τόσο ρηχή. Πώς μπορεί να μη θυμούνται ότι είναι σε σπίτι βουλευτή και χρηματοδότη του ΑΚΕΛ που έλαβε χώρα η παράσταση που εξέθεσε τη χώρα μας, στην εκπομπή του Αλ Τζαζίρα, υποστήριξε.

«Πώς τους διαφεύγει ότι είναι το δικό τους κόμμα, που στάθηκε ανάχωμα στο κλείσιμο των εταιρειών κέλυφος, μέσω των οποίων διακινείτο το μαύρο χρήμα;», ισχυρίστηκε.

Την ώρα μάλιστα που όλοι οι Ευρωπαϊοι δαχτυλοδείχνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίζεται πως «εσκεμμένα θέλουν να αγνοούν ότι είναι επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη που έκλεισαν 70 χιλιάδες λογαριασμοί ενώ είναι επίσης επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη που θεσμοθετήθηκε η επιπλέον υποχρέωση της δημιουργίας μητρώου τελικών δικαιούχων, των πραγματικών δηλαδή μετόχων των εταιρειών».

Υποστηρίζει επίσης ότι είναι επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη που έκλεισε ξένη τράπεζα, η οποία καταδικάστηκε από διεθνή δικαστήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ στην Κύπρο το ΑΚΕΛ έδινε δήθεν μάχη στήριξης της.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε λόγο για «λεηλασία« του ταμείου συντάξεων της CYTA από το ΑΚΕΛ και υποστήριξε ότι «καταγγέλλουν νόμιμες πράξεις μόνο και μόνο με εικασίες και οι ίδιοι δέχονται για το κόμμα τους ανώνυμες εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».

«Διέγραψαν το δεύτερο τη τάξει στέλεχος τους και μέχρι σήμερα δεν έχουν εξηγήσει στην κοινωνία ακόμη και στα ίδια τους τα μέλη, το αδίκημα του», ισχυρίστηκε ο κ.Πελεκάνος, κάνοντας ακόμα ένα άλμα… στο παρελθόν.

Υποστήριξε παράλληλα πως «το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που έσερνε στα δικαστήρια μεγαλοεργολάβος διεκδικώντας 22 εκ. ευρώ καταθέτοντας στοιχεία φωτιά για τη διαπλοκή που λάμβανε χώρα κατά την περίοδο διακυβέρνησης τους».

«Είναι μεταξύ πολλών άλλων, το κόμμα που έφτασε στο έσχατο σημείο ανυποληψίας εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, για να εισπράξουν οι επαρχιακές του επιτροπές, επιδόματα που προορίζονταν για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους», ισχυρίστηκε.

«Για αυτό λοιπόν, επειδή αναφέρονται και σε έννοιες όπως η υπόληψη, τους επισημαίνουμε ότι οι λέξεις ΑΚΕΛ και υπόληψη, είναι σχήμα οξύμωρο να βρίσκονται μαζί στην ίδια πρόταση», υποστήριξε ο κ. Πελεκάνος, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας για το ρεζίλεμα της Κύπρου επί διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.