ΑΚΕΛ: Παραλήρημα διχοτομικών απαιτήσεων η απάντηση Τατάρ στον ΠτΔ

Η απάντηση Τατάρ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνιστά ένα παραλήρημα προκλητικότητας και απαράδεκτων διχοτομικών απαιτήσεων, τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Απαντητική επιστολή Τατάρ προς Αναστασιάδη: Εμμένει στη λύση δύο κρατών και θέτει όρους

«Ο εγκάθετος της κατοχικής δύναμης αξιώνει «κυριαρχική ισότητα», αναγνώριση του ψευδοκράτους και ενταφιασμό της λύσης ομοσπονδίας. Οι απαιτήσεις Τατάρ συγκρούονται με το διεθνές δίκαιο, το πλαίσιο των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ αλλά και με το συμφέρον του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» προσθέτει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του και συμπληρώνει:

«Δεν είναι τυχαίο που και μια μεγάλη μερίδα της τουρκοκυπριακής κοινότητας αντιστέκεται στους σχεδιασμούς Ερντογάν- Τατάρ για λύση δύο κρατών και οριστική διχοτόμηση του νησιού μας. Η διαίρεση της πατρίδας μας και η πλήρης ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση της ίδιας της τουρκοκυπριακής κοινότητας και ένα νέο κύκλο ανασφάλειας για όλους τους Κύπριους. Η δυναμική αντίσταση των προοδευτικών δυνάμεων των Τ/κ συμβάλλει να μένει αναμμένη η φλόγα της ελπίδας για επανένωσης της πατρίδας μας, για απαλλαγή από την κατοχή και τη διαίρεση.

Όλοι πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι η προκλητικότητα Τατάρ πατά και πάνω στο παρατεταμένο διαπραγματευτικό αδιέξοδο. Ο στόχος για επανέναρξη των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο είναι επιτακτικός γιατί αυτό θα ακυρώσει στην πράξη τους σχεδιασμούς για αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού και για διχοτομικές συνταγές».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy