ΑΚΕΛ: Πληροφοριοδότης μας είναι ο ΠτΔ

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Επειδή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέδωσε σε συκοφαντία και «fake news» τη δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού ότι ο ΠτΔ συζήτησε την «αποκεντρωμένη» ομοσπονδία με την Τουρκία και διερωτάται από πού άντλησε την πληροφόρηση, του απαντούμε ότι ο «πληροφοριοδότης» μας είναι ο ΠτΔ, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ, Στ. Στεφάνου.

«Είναι ο κ. Αναστασιάδης που είπε στο Συμβούλιο Αρχηγών ότι έθεσε στον κ. Τσιαβούσογλου το θέμα της «αποκεντρωμένης» ομοσπονδίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Επομένως, δεν είναι «fake news» και συκοφαντία αυτά που είπε ο κ. Κυπριανού. «Fake news» και συκοφαντίες είναι η κυβέρνηση που διασπείρει δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου», αναφέρει, τέλος η ανακοίνωση.

Γιατί δεν καταθέτει την πρόταση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για αποκεντρωμένη ομοσπονδία; 

Σε άλλη ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ διερωτάται γιατί ο ΠτΔ δεν καταθέτει την πρόταση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

«Δηλώνει η κυβέρνηση ότι μόνο για ομοσπονδία συζητά, αφού η άποψη του ΠτΔ είναι για «αποκεντρωμένη» ομοσπονδία. Ενόσω, όμως, ο ΠτΔ δεν καταθέτει ποια είναι η συγκεκριμένη πρόταση που έχει (αν έχει) τότε φυσιολογικά αιωρούνται ερωτηματικά για τις προθέσεις του κ. Αναστασιάδη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι αρμοδιότητες, θέμα που θέλει να ανοίξει ο κ. Αναστασιάδης ενώ ουσιαστικά είναι συμφωνημένο, κρίνουν όχι μόνο τι είδους ομοσπονδία έχουμε αλλά κι αν θα έχουμε ομοσπονδία ή κάτι άλλο, συνομοσπονδία ή δύο κράτη: Τι εμποδίζει τον κ. Αναστασιάδη να πει συγκεκριμένα τι εννοεί και αφήνει τα ερωτηματικά να αιωρούνται;
Γιατί, επίσης, η κυβέρνηση δεν απαντά ξεκάθαρα στον κ. Τσιαβούσογλου ότι δεν συζητά άλλη βάση λύσης πέρα από τη ΔΔΟ, όταν ο ΥπΕξ της Τουρκίας απευθύνεται στην ελληνοκυπριακή πλευρά λέγοντας ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν είτε για ομοσπονδία, είτε για συνομοσπονδία είτε για δύο κράτη;»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.