ΑΚΕΛ για Πόρισμα Νικολάτου: «Να δοθεί στη δημοσιότητα – Το σκάνδαλο φέρει την σφραγίδα Αναστασιάδη – Συναγερμού»

Ανακοίνωση εξέδωσε την Παρασκευή (16/04) το ΑΚΕΛ, σχετικά με το Πόρισμα Νικολάτου για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το πόρισμα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ενώ την ίδια στιγμή υπογραμμίζεται πως το σκάνδαλο φέρει την σφραγίδα της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού.


Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Πόρισμα Νικολάτου πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να μελετηθεί, να εξαχθούν περαιτέρω συμπεράσματα αλλά και να κριθεί η ίδια η Ερευνητική Επιτροπή και το έργο της.

Το βέβαιο είναι ότι σκάνδαλο των σκανδάλων που διέσυρε τη χώρα ανά το παγκόσμιο έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού. Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ αναλαμβάνοντας την εξουσία το 2013 ξεχαρβάλωσαν τα κριτήρια και ξεχείλωσαν τους ελέγχους ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πολιτογραφήσεις. Πάνω από 6,5 χιλιάδες διαβατήρια έδωσε η κυβέρνηση του Συναγερμού και αλλά χίλια τόσα εξετάζονται. Αυτός είναι ο λόγος που έχει κινηθεί διαδικασία της ΕΕ σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Το γεγονός δε ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις και το προσωπικό περιβάλλον του Νίκου Αναστασιάδη καθώς και γραφεία που συνδέονται με άλλα μέλη της κυβέρνησης εμπλέκονται στα χρυσά διαβατήρια είναι μια σκανδαλώδης πτυχή των χρυσών διαβατηρίων. Τα οικογενειακά ταξίδια του Νίκου Αναστασιάδη με το τζετ του Σαουδάραβα στις Σεϋχέλλες και οι παράτυπες πολιτογραφήσεις για όλο το σόι του Σαουδάραβα συνιστούν διασυρμό της χώρας και του θεσμού.

Οι παράτυπες πολιτογραφήσεις των συνεταίρων του προεδρικού γαμπρού στη μαρίνα Αγίας Νάπας είναι συνέχεια στο γαϊτανάκι διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος. Για αυτά άλλωστε δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές. Χρειάζεται ευθιξία από τους κυβερνώντες που ακόμα βέβαια δεν επιδείχθηκε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.