ΑΚΕΛ: «Προχειροτήτων συνέχεια από το Υπ. Παιδείας-Οι Κυβερνώντες δεν μπορούν να κάνουν μία σωστή εκτίμηση»

«Συνεχίζονται οι προχειρότητες στον χειρισμό των σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας» διαμηνύει το ΑΚΕΛ διά του Επικεφαλής του Γραφείο Παιδείας του κόμματος, Χρίστου Χριστοφίδη.

Ο Χρίστος Χριστοφίδης τονίζει ότι εδώ και ένα χρόνο αυτό είναι το σκηνικό:

«Προχειρότητα, έλλειψη προγραμματισμού, αδυναμία υλοποίησης αποφάσεων (όπως πχ τα μονά θρανία στα σχολεία και τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων»).

Αναλυτικά:

Η μεγάλη προχειρότητα σε σχέση με τα σχολεία μας δυστυχώς συνεχίζεται από τον Υπουργό Παιδείας ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Όλοι χτες αργά το απόγευμα ο Υπουργός αποφάσισε να αλλάξει για ακόμα μια φορά τις ρυθμίσεις που είχαν ανακοινωθεί λίγες μέρες προηγούμενα για την επιστροφή των μαθητών μας στα σχολεία.

‘Έτσι αποφάσισαν ξαφνικά ότι οι μαθητές του γυμνασίου θα επιστρέψουν στις 16 αντί στις 8 του Μάρτη και ότι όλοι οι μαθητές θα χρειάζονται πλέον rapid test.  Δεν θέλουμε να υπεισέλθουμε στην απουσία των αποφάσεων. Το ζήτημα είναι ότι οι Κυβερνώντες δεν μπορούν να κάνουν μια σωστή εκτίμηση για τη πορεία της πανδημίας ενώ τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα μπροστά τους και με τους πρόχειρους χειρισμούς, τη συνεχή αλλαγή των ρυθμίσεων, δίνουν την εντύπωση ότι πραγματικά δεν ξέρουν τι κάνουν και πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο αυτό είναι το σκηνικό: προχειρότητα, έλλειψη προγραμματισμού, αδυναμία υλοποίησης αποφάσεων (όπως πχ τα μονά θρανία στα σχολεία και τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων).

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε με τη σκόπιμη διαρροή επιλεκτικών πληροφοριών να εξελίσσεται μια οργανωμένη προσπάθεια να φορτωθεί στους εκπαιδευτικούς η αύξηση των κρουσμάτων εντός των σχολείων. Η στοχοποίηση των φορέων του ιού και η διαρροή προσωπικών δεδομένων ανθρώπων που κάνουν απλά τη δουλειά τους είναι απαράδεκτη. Είναι διπλά απαράδεκτη όταν γίνεται από θεσμούς της Κυβέρνησης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.