ΑΚΕΛ για Προδρόμου και Υφ. Πολιτισμού: Στα δύσκολα… αρχίζουν τα ψέματα

Ανακοίνωση εξέδωσε την Τρίτη (20/04) το ΑΚΕΛ, σχετικά με το Υφυπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα για τις δηλώσεις του Υπουργού, Πρόδρομου Προδρόμου.

Όπως τονίζει το ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου για ακόμα μια φορά διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματος αφού αναφέρεται σε δηλώσεις που ποτέ δεν ειπώθηκαν.


Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Σε απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία ουσιαστικού διαλόγου για το Νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού ο κύριος Προδρόμου, για μια ακόμη φορά, επιδίδεται  σε διαστρέβλωση των θέσεων του ΑΚΕΛ.

Και αυτό, την ώρα που το κόμμα τήρησε εξ υπαρχής εποικοδομητική στάση, εκφράζοντας την ολόπλευρη  στήριξή του στο Υφυπουργείο Πολιτισμού με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα συμφωνήσουμε στο περιεχόμενό του.

Το ΑΚΕΛ με παρρησία και με πλήρη διαφάνεια, κατέθεσε τις θέσεις του ενώπιων Φορέων του Πολιτισμού και εμπλεκόμενων Οργανισμών και άκουσε με προσοχή τις δικές τους εισηγήσεις. Αντίθετα, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός κάνει διάλογο με τον εαυτό του  και ισχυρίζεται ότι διαβουλεύεται με τους άλλους. Σε καμιά περίπτωση ζητήθηκε από το κόμμα μας ή από άλλους εμπλεκόμενους Φορείς  να καταθέσουν γραπτώς τις απόψεις τους. Και  κακώς αναφέρεται σε θέσεις του Γ.Γ. της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, που ποτέ δεν ειπώθηκαν.


Ο κύριος Προδρόμου  δε λέει την αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι « η κυβέρνηση κατέθεσε το Νομοσχέδιο, μετά και από διαβουλεύσεις με οργανωμένους Φορείς». Ούτε λέει την αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι «το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας θα υπάγεται στο Υφυπουργείο Πολιτισμού», αφού κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο.

Αναφορικά με τη μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνει τη θέση του ότι : Με άλυτο το κυπριακό πρόβλημα, τυχόν μονομερείς ενέργειες που θα άλλαζαν τη διοικητική ευθύνη των Αρχαιοτήτων θα δώσει άλλοθι στο  ψευδοκράτος για να προχωρήσει σε νέες αποσχιστικές ενέργειες, αυτή τη φορά σε βάρος των Αρχαιοτήτων στα κατεχόμενα.

Τέλος,  σε ότι αφορά τα περί «αύξησης των κονδυλίων για τον Πολιτισμό», και ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής αφού ο Προϋπολογισμός των Πολιτιστικών Υπηρεσιών παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα, παρόλες τις αυξημένες ανάγκες και  παρόλα τα λεφτά που δόθηκαν από τα ταμεία της Ε.Ε. για  αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid 19.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.