ΑΚΕΛ – Προεδρικές: «Κλείδωσε» ημερομηνία για Παγκύπρια Συνδιάσκεψη

Στις 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση για τον υποψήφιο των προεδρικών εκλογών του 2023, γνωστοποίησε στον Άστρα ο βουλευτής του κόμματος, Χρίστος Χριστοφίδης.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και φιλτράρισμα όσων ακούγονται και γράφονται στα ΜΜΕ ώστε να μην γίνονται έρμαιο αποφάσεων.

Επανέλαβε μάλιστα ότι στόχος είναι η αλλαγή της διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι αυτό δε μπορεί να γίνει με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά ούτε με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σημείωσε επίσης ότι το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε στάδιο διαβούλευσης και προβληματισμού, λέγοντας ότι σύντομα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Γιώργος Σολωμού: «Όλα είναι πιθανά…»

Όλα είναι πιθανά και τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί από τη συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές, ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΔΗΚΟ Γιώργος Σολωμού.

Μιλώντας στον Άστρα και κληθείς να σχολιάσει την ενδεχόμενη στήριξη του ΔΗΚΟ στην πιθανή υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Σολωμού ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει κάτι καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις.

Πρόσθεσε ότι στόχος του ΔΗΚΟ είναι η εξεύρεση ενός κοινού υποψηφίου με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να έρθει η αλλαγή.

Σχετικά με την συνάντηση του προέδρου του ΔΗΚΟ με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, σημείωσε ότι διεξήχθη σε καλό κλίμα, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια παραδοσιακή συνεργασία των δύο κομμάτων.

Η ΕΔΕΚ απουσιάζει από την συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές γιατί δεν υπάρχουν εκλεγμένα όργανα που μπορούν να λάβουν αποφάσεις, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Ευσταθίου.

Κ.Ευσταθίου: «Η ΕΔΕΚ αδυνατεί να διαδραματίσει τον ρόλο που οφείλει…»

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ αδυνατεί να διαδραματίσει τον ρόλο που οφείλει και δικαιούται να έχει στη διαδικασία των εκλογών.

Πρόσθεσε ότι οι απόψεις και οι όροι που τίθενται από το κόμμα σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, αυτή τη στιγμή αποτελούν προσωπικές απόψεις του προέδρου του κόμματος ή όποιου άλλου στελέχους τοποθετείται.

Εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του, είπε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΕΔΕΚ ώστε να θεραπευτούν οι πληγές του κόμματος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.