ΑΚΕΛ: Με προτάσεις απαντούμε στην ακρίβεια, όχι μοιράζοντας επαίνους και συγχαρητήρια

Στο ΑΚΕΛ δρούμε προς όφελος των πολλών. Όχι να μοιράζουμε συγχαρητήρια, όπως κάνουν οι κυβερνώντες, την ώρα που οι πολίτες φτωχοποιούνται και δυσπραγούν αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Άριστος Δαμιανού, μέλος Π.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ.

Η ανακοίνωση:

Μπροστά στην απραξία και την άρνηση των κυβερνώντων να υιοθετήσουν μέτρα κοινωνικής στήριξης για αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, το ΑΚΕΛ έγκαιρα κατέθεσε μέτρα για προστασία των πολιτών, των χαμηλομεσαίων στρωμάτων, των ευάλωτων ομάδων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε το νεοφιλελεύθερο δογματισμό της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Για παράδειγμα στους νόμους που ψηφίσαμε πλειοψηφικά και ανέπεμψε ο κ. Αναστασιάδης, που περιλάμβαναν κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, ο Υπουργός Οικονομικών έλεγε πως η μείωση των φόρων θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών και των νοικοκυριών, θα αυξηθεί η κατανάλωση άρα και ο πληθωρισμός. Δήλωση – μνημείο κυνισμού και κοινωνικής αναλγησίας.

Την ώρα μάλιστα που από την τσέπη των πολιτών εισέπραξαν μόνο κατά τους πρώτους εφτά μήνες του 2022 €862εκ. επιπλέον έσοδα από φόρους λόγω της ακρίβειας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εισπράξει πέραν του €1δις. Προφανώς οι κυβερνώντες κάνουν μαξιλάρι, έρχονται εκλογές.

Αύριο στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα συζητηθεί εκ νέου πρόταση νόμου που καταθέσαμε προ καιρού ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, με στόχο την απόκτηση προσιτής στέγης από νεαρά ζευγάρια και οικογένειες, η οποία καθορίζει ανώτατα όρια στην αξία της κατοικίας, προκειμένου αυτή να υπόκειται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5%.

Παράλληλα προχωρούμε στην ολοκλήρωση της πρότασης μας για φορολόγηση των απροσδόκητων υπερκερδών ως αποτέλεσμα της ακρίβειας, με στόχο τα έσοδα να επιστραφούν στοχευμένα στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία.

Έτσι αντιλαμβάνεται το ΑΚΕΛ την πολιτική, να δρούμε προς όφελος των πολλών. Όχι να μοιράζουμε συγχαρητήρια, όπως κάνουν οι κυβερνώντες, την ώρα που οι πολίτες φτωχοποιούνται και δυσπραγούν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.