ΑΚΕΛ: Πρόταση νόμου για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση των αυξήσεων στα καύσιμα, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κατέθεσε σήμερα, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, πρόταση νόμου για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Στόχος της πρότασης είναι η τροποποίηση του περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Νόμου του 2000, έτσι ώστε ο ΦΠΑ να μην επιβάλλεται επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης των πετρελαιοειδών.

Με αυτή την τροποποίηση επιδιώκεται η ανάληψη από το κράτος μέρους του κόστους από τις συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα. Άλλωστε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις κατευθύνσεις του σημειώνει την ανάγκη για λήψη μέτρων για την περαιτέρω ανακούφιση των ευάλωτων καταναλωτών και για τη στήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Η Πρόταση του ΑΚΕΛ για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα μαζί με την Πρόταση μας για πλαφόν στα καύσιμα, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά για ένα ισχυρό δίκτυ προστασίας της κοινωνίας μέσα στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες. Προσβλέπουμε στην συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων εντός της Βουλής».

Δείτε αυτούσια την πρόταση νόμου εδώ: Πρόταση νόμου για τερματισμό διπλής φορολογίας στα καύσιμα

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.