ΑΚΕΛ: Προτεραιότητα η απευθείας στήριξη εργαζομένων και μικρών- οικογενειακών επιχειρήσεωνΟι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών αποτελούν πολύ μικρό βήμα μπροστά στις τεράστιες επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πρόσφατη πανδημία, δήλωσε ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Ο κ. Πολυκάρπου τόνισε ότι η ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένων υποδομών και παροχής καθολικών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας για τους λαούς της Ευρώπης θυσιάστηκαν στο βωμό των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως σημειώνει ο Χάρης Πολυκάρπου, είναι η κατάργηση και οι μεγάλες μειώσεις σε προγράμματα στήριξης της οικονομίας και της υγείας από την τελική συμφωνία.

Το ΑΚΕΛ αναμένει από την Κυβέρνηση να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης των χορηγήσεων που αναλογούν στην Κύπρο από το ταμείο των €750 δις που έχει δημιουργηθεί.

«Είναι πεποίθηση μας ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην απευθείας στήριξη των εργαζομένων και των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων μέσα από γρήγορες, αποτελεσματικές και διαφανείς διαδικασίες» προσθέτει ο κ. Πολυκάρπου, ο οποίος σημειώνει και για τα όσα δογματικά υποστήριζε η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στην πράξη άλλωστε αποδείχθηκε ότι ακόμα και αυτοί οι ομοϊδεάτες της Κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσαν περισσότερη έμφαση στην απευθείας στήριξη αντί στον δανεισμό, παρά τα όσα δογματικά υποστήριζε η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα.