ΑΚΕΛ: Πρωτοβουλία για διαμόρφωση νέας νομοθεσίας για το bullying

«Το ΑΚΕΛ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση μιας νέας σύγχρονης, ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής νομοθεσίας για το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) που πλήττει με ανησυχητικά αυξανόμενο βαθμό εκατοντάδες ανθρώπους -και ιδιαίτερα παιδιά και νέους- σε διάφορους κοινωνικούς χώρους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Παρότι, συχνά εστιάζεται η εκδήλωση του φαινομένου στους σχολικούς χώρους, το bullying χαρακτηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας» όχι μόνο στα σχολεία αλλά γενικότερα στην κοινωνία. Ο αθλητισμός, οι εργασιακοί χώροι, ο στρατός, οι φυλακές, η οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον, το διαδίκτυο είναι επίσης χώροι όπου εμφανίζεται το φαινόμενο.


Η πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ περιλαμβάνει μια πλατιά διαβούλευση με κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα και άλλους επαγγελματίες καθώς και άντληση εμπειριών από τη διεθνή νομοθεσία και πρακτική. Στόχος να καταλήξει αυτή η διεργασία στην εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης νομοθεσίας για τον εκφοβισμό, την στήριξη των θυμάτων, το χειρισμό των θυτών, τις ευθύνες των μαρτύρων κ.ο.κ.

Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι στο στόχο της καταπολέμησης του εκφοβισμού σε κάθε του μορφή μπορεί και πρέπει να ενωθεί ολόκληρη η κοινωνία μας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.