ΑΚΕΛ: Προβληματική η διαχείριση Υπ. Υγείας και ΟΚΥπΥ για νοσηλευτήρια – Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Οι σοβαρές καταγγελίες της ΠΑΣΥΝΟ και της ΠΑΣΥΚΙ επαναβεβαιώνουν αυτά που το ΑΚΕΛ και πολλοί άλλοι καταγγέλουν όσον αφορά την προετοιμασία του δημόσιου τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρει το ΑΚΕΛ δια του Κοινοβουλετικού Εκπροσώπου, Γιώργου Λουκαϊδη.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ κ. Λουκαϊδης, σημείωσε ότι η υποστελέχωση, η ανεπαρκής εκπαίδευση και ο κακός προγραμματισμός επαναφέρονται στο προσκήνιο, ενώ την ίδια στιγμή, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Λουκαϊδη:

Οι χθεσινές σοβαρές καταγγελίες της ΠΑΣΥΝΟ και της ΠΑΣΥΚΙ, επαναβεβαιώνουν αυτά που το ΑΚΕΛ και πολλοί άλλοι καταγγέλλουν για την προβληματική διαχείριση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ σε ότι αφορά την αποτελεσματική προετοιμασία του δημόσιου τομέα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υποστελέχωση, ανεπαρκής εκπαίδευση προσωπικού, κακή οργάνωση και προγραμματισμός, ανεπαρκής ανάπτυξη εξοπλισμού και υποδομών σ’ όλα τα νοσοκομεία, είναι μερικές από τις πραγματικότητες που επαναφέρονται στο προσκήνιο.

Δυστυχώς, η ανεπάρκεια και η ανικανότητα των κυβερνώντων, όπως είναι πλέον γενικότερα παραδεκτό, επεκτείνεται και στα αλλοπρόσαλλα, σπασμωδικά και γεμάτα αντιφάσεις περιοριστικά μέτρα καθώς και στην απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιμετώπισης της πανδημίας, με τη μη συμπερίληψη όλων των νοσηλευτηρίων, εντός και εκτός ΓΕΣΥ, στη μάχη κατά της πανδημίας.

Αντανακλάται δε και αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό και στα στοιχεία που καταγράφονται σε σχετική ευρωπαϊκή έρευνα, η οποία δείχνει την Κύπρο να είναι ουραγός στις δαπάνες υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας, με την χώρα μας να είναι κάτω από τα μισά του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Καλούμε εκ νέου την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού να αναλάβει τις ευθύνες της. Την καλούμε να σεβαστεί τις θυσίες των πολιτών σε βάρος των δικαιωμάτων τους, των ελευθεριών και της ευημερίας τους. Ξεκινώντας από την αποτελεσματική ενίσχυση και οργάνωση του δημόσιου τομέα υγείας, στη βάση και των ολοκληρωμένων εισηγήσεων που έγκαιρα κατάθεσε το ΑΚΕΛ για την υγεία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.