ΑΚΕΛ: Σε μια δύσκολη περίοδο οι τράπεζες ενεργοποίησαν τις εκποιήσεις εξπρές

Ηδη οι τράπεζες έχουν ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκποιήσεων με τις εξπρές διαδικασίες που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση ανέφερε ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών

Η δήλωση:

Η κατάσταση στην οικονομία είναι δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας.

Η κατάσταση στην κοινωνία, για μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να στηρίξει κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και όλους όσοι έχουν πληγεί από την κατάσταση που διαμορφώθηκε από την πανδημία.

Στη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, θέσαμε στον Υπουργό Οικονομικών αυτή την ανάγκη.

Επισημάναμε σειρά προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως είναι για παράδειγμα τα ενοίκια, η κατάσταση των εργαζομένων αλλά και των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού κ.α.

Θέσαμε το θέμα για παράταση της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων. Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών ήταν κατηγορηματική: «Δεν βλέπουμε λόγο παράτασης της αναστολής των εκποιήσεων».

Σημειώνουμε ότι ήδη οι τράπεζες έχουν ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκποιήσεων με τις εξπρές διαδικασίες που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση.