ΑΚΕΛ: Σε μια περίοδο που απαξιώνεται η πολιτική, χρειάζεται διαφάνεια και λογοδοσία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Σιζόπουλος προσπάθησε να διασυνδέσει τη σοβαρή αυτή υπόθεση με τις προεδρικές εκλογές…

 

Το ΑΚΕΛ δεν κατανοεί την αντίδραση του κ. Σιζόπουλου στη χθεσινή του ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν στην αδράνεια της Γενικής Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας του προέδρου της ΕΔΕΚ αναφορικά με υπόθεση Ιρακινού επενδυτή που μαζί με τη σύζυγό του πήραν υπηκοότητα το 2018.

«Δεν δικάσαμε και δεν καταδικάσαμε κανένα, ούτε και υπονοήσαμε οτιδήποτε», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τονίζεται παράλληλα ότι «σε μια περίοδο που η κοινωνία απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς, εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος διαπλοκής και διαφθοράς που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ζητούμε διαφάνεια και λογοδοσία για κάθε ζήτημα που εγείρεται και εμπλέκει δημόσια πρόσωπα. Αυτό ζητούμε κάθε φορά όποτε εγείρονται τέτοια ζητήματα. Για εμάς το θέμα δεν είναι προσωπικό». Το ΑΚΕΛ σημειώνει την πεποίθησή του ότι μόνο με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απαξίωση και κανονικά θα έπρεπε να ήταν απαίτηση πρώτα απ’ όλα από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται σε υπό εξέταση υποθέσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το ΑΚΕΛ δεν κατανοεί την αναφορά του κ. Σιζόπουλου για τις προεδρικές εκλογές και τις ασύστολες κατηγορίες σε βάρος του ΑΚΕΛ. «Το ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε από την αρχή την επιδίωξή του για συνεργασία στη βάση αρχών όλων των δυνάμεων που συμμερίζονται την ανάγκη για τερματισμό της σημερινής διακυβέρνησης και την επίτευξη προοδευτικής αλλαγής. Η κάθε πολιτική δύναμη κρίνεται από τις αποφάσεις της και την εν γένει συμπεριφορά της. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ σχολιάζοντας την ανακοίνωση δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια και με κατάθεση εγγράφων η Βουλή το 2021. Επίσης η καταγγελία στην Αστυνομία για διερεύνηση του θέματος έγινε από τον ίδιο τον Μάρτιο του 2019 και προσπάθησε να διασυνδέσει το όλο θέμα με τη στάση της ΕΔΕΚ ενόψει των προεδρικών εκλογών…

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.