ΑΚΕΛ σε Πετρίδη: H κυβέρνηση έχει εθιστεί στους μονολόγους και δεν αντέχει πλέον την αλήθεια

H κυβέρνηση έχει εθιστεί στους μονολόγους και δεν αντέχει πλέον την αλήθεια αναφέρει σε γραπτή απάντηση το μέλος του Π.Γ της Κ.Ε.ΑΚΕΛ και Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας Χάρης Πολυκάρπου στον Υπουργό Οικονομικών.

Τα οικονομικά που ξέρει ο κ. Πετρίδης και η κυβέρνηση του Συναγερμού, τα ζει στο πετσί της η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, αναφέρει ο κ. Πολυκάρπου. «Είναι η ακρίβεια οι χαμηλοί μισθοί, τα δάνεια, το διαλυμένο κοινωνικό κράτος, το κλείσιμο του Συνεργατισμού, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου», τονίζει.


«Καλύτερα λοιπόν ν’ αφήσει τις υποδείξεις στο ΑΚΕΛ και να επικεντρωθεί έστω και τώρα στην ουσία. Από αυτά ο ίδιος μπορεί να διδαχθεί πολλά».

Το ΑΚΕΛ, ως συνήθως, άλλα διαβάζει και άλλα θέλει να καταλαβαίνει, είπε ο Πετρίδης

Προηγουμένως ο ΥΠΟΙΚ υπέδειξε ότι σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιου Κέντρου Ανταγωνιστικότητας η πτώση το 2022 οφείλεται σε εξωγενείς λόγους. Στην επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, στην αύξηση της τιμής της ενέργειας και των πρώτων υλών διεθνώς, ισχυρίζεται.


«Δεν λέει ότι η Κύπρος έχει πολύ υψηλή επίδοση σε θέματα Διεθνών Επενδύσεων, συγκράτησης των τιμών, φορολογικής πολιτικής, κοινωνικής προστασίας, εκπαίδευσης.

Δεν λέει ότι η Κύπρος βρίσκεται ψηλά στον δείκτη «αποτελεσματικότητα κυβέρνησης» ο οποίος συνεχίζει να βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια, ακόμη και το 2022.

Δεν λέει ότι οι τομείς που  κρατούν χαμηλά την κατάταξη της Κύπρου είναι τομείς που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις, ειδικά αυτές που εμπεριέχονται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση προωθεί προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, τις οποίες ως επί το πλείστον το ΑΚΕΛ αρνείται να ψηφίσει, ακολουθώντας την πάγια πολιτική του για άρνηση στον εκσυγχρονισμό. Μεταρρυθμίσεις που η έκθεση μας καλεί να εφαρμόσουμε».


Ας μην μας κάνει μαθήματα το ΑΚΕΛ, είπε ο ΥΠΟΙΚ. «Τουλάχιστον για την οικονομία. Και αν όντως ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για οικονομικά θέματα που αφορούν την Κύπρο, ας ανατρέξει επίσης στις πρόσφατες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ, και των οίκων αξιολόγησης, που εμπεριέχουν εμπεριστατωμένες αναλύσεις και προβλέψεις. Με καλή θέληση μπορεί να διδαχθούν κάτι».

.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.