ΑΚΕΛ: Σημαντική η χθεσινή αναφορά του Ακκιντζί για την τουρκική εισβολή

Σημαντική διαφοροποίηση διακρίνει στο ΑΚΕΛ στη χθεσινή αναφορά του Μουσταφά Ακκιντζί για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αυτό, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης πρέπει να καταγραφεί στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής του κ.Ακκιντζί από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ωστόσο, πρόσθεσε, όλα θα κριθούν στην πορεία των πραγμάτων, παρόλο που τέτοιες δηλώσεις κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και είναι βοηθητικές για την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.


Ο κ,Λουκαίδης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης του Κυπριακού.

Το ΑΚΕΛ είπε αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο ευθύνης, παρόλο που το βάρος ανήκει στον εκάστοτε πρόεδρο της δημοκρατίας, ο οποίος πρέπει να ενημερώνει και να διαβουλεύεται με την πολιτική ηγεσία εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων.

Τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερτογάν αναμένει η Λευκωσία, για τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση στο Κυπριακό, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε την αναφορά του τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί ο οποίος παραδέχθηκε ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο για την ε/κ πλευρά δεν ήταν ειρηνική.


Ο κ,Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η ε/κπλευρά είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία των διαπραγματεύσεων γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν ίσως και έντονες διαφωνίες στο πλαίσιο τους. Ωστόσο, τόνισε, το σημαντικό να υπάρξει η βούληση για το τελικό αποτέλεσμα το οποίο θα κριθεί από τη διάθεση όλων των εμπλεκομένων.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, μπορεί να δει τα οφέλη και για την ίδια από μια λύση του Κυπριακού.

Ο κ,Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το συντομότερο δυνατό θα δημιουργηθούν εκείνα τα δεδομένα που θα οδηγήσουν στη λύση του Κυπριακού.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.