ΑΚΕΛ: Σημαντικό να έχουμε Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο

«Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα κατά του Καρκίνου, μόνο αλληλεγγύη και στήριξη μπορούμε να δώσουμε στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειες τους», τονίζει το ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

Εκφράζουμε επίσης την ευγνωμοσύνη μας στους επαγγελματίες υγείας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του καρκίνου.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει διαχρονικά, πολιτικά και ηθικά όλα τα οργανωμένα σύνολα και φορείς που στηρίζουν τους ασθενείς, ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν την κοινωνία για τα θέματα του καρκίνου.

Η καταπολέμηση του καρκίνου περνά μέσα από την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Είναι σημαντικό να έχουμε Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο, μετά από ουσιαστική διαβούλευση με την κοινωνία, που συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και που προνοεί την ύπαρξη ολοκληρωμένων δημόσιων ογκολογικών υπηρεσιών. Έφτασε η ώρα που πρέπει να δρομολογηθεί αυτή η διαδικασία, να επικαιροποιηθεί η στρατηγική και να υλοποιηθεί.

Έτσι θα περάσουμε επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις.

Το ΑΚΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για ολοκληρωμένη και ουσιαστική στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους αναλαμβάνοντας συνεχώς νέες πρωτοβουλίες

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.