ΑΚΕΛ: «Στην προσφυγιά μετρά η αλληλεγγύη»

Ο ΟΗΕ όρισε την 20η Ιουνίου ως παγκόσμια μέρα για τους πρόσφυγες με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος, των αιτιών που το δημιουργούν και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣτον απολογισμό της Ημέρας, τρομακτικοί χαρακτηρίζονται οι αριθμοί των ανθρώπων που εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν πατρίδα και οικογένεια για να ξεφύγουν από τους κινδύνους που απειλούν καθημερινά τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το 2020, ο αριθμός προσφύγων έφθασε τα 82.4 εκατομμύρια, 4% περισσότερους από το 2019.

Το ΑΚΕΛ, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια μέρα προσφύγων υπογραμμίζει ότι οι «τρομακτικοί» αυτοί αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται εάν τα κυρίαρχα κράτη επιμένουν να αδιαφορούν και να στρουθοκαμηλίζουν .

Το ΑΚΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό σύστημα ασύλου, για την δημιουργία νόμιμων και ασφαλών οδών για τους πρόσφυγες, όπως και για να σταματήσει η αναχαίτηση βαρκών και η μαζική απέλαση δυνητικά προσφύγων.

Παράλληλα θα εργαστεί για αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας των προσφύγων αντιμετωπίζοντας ανθρώπινα τις τραυματικές τους εμπειρίες αλλά και για να εξαλειφθούν τα κυκλώματα τα οποία εκμεταλλεύονται το σύστημα ασύλου.

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους πρόσφυγες της Κύπρου που για χρόνια αγωνίζονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος αλλά και σε όλους τους πρόσφυγες του κόσμου που είναι τα θύματα της ιμπεριαλιστικής, καπιταλιστικής ασυδοσίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.