ΑΚΕΛ: Στόχος μας να καλύψουμε σημαντικές αδυναμίες του νομοσχεδίου ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού

Το ΑΚΕΛ κάλεσε εκ νέου το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να καταθέσει στην επόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού οργανόγραμμα με τη δομή που θα έχει το νέο Υφυπουργείο Πολιτισμού για να υπάρχουν ελπίδες ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μελλοντικά να στηριχτεί ουσιαστικά ο πολιτισμός και οι φορείς του.

Σε γραπτή του δήλωση ο Βουλευτής του κόμματος, Χρίστος Χριστόφιας, τονίζει πως στόχος του ΑΚΕΛ είναι καλύψει σημαντικές αδυναμίες του νομοσχεδίου ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Χρίστου Χριστόφια:

Συνεχίσαμε την κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού. Ως ΑΚΕΛ, οργανωμένα και κατόπιν σοβαρής προετοιμασίας, καταθέτουμε προτάσεις για τροποποίηση του νομοσχεδίου, με στόχο να καλύψουμε σημαντικές αδυναμίες του. Εμμένουμε σε σημαντικά ζητήματα όπως η μη μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων, την θεατρική ανάπτυξη, την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και άλλα.

Καλέσαμε εκ νέου το ΥΠΠΑΝ να καταθέσει επιτέλους στην επόμενη συνεδρία, οργανόγραμμα με τη δομή που θα έχει το νέο Υφυπουργείο, για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μελλοντικά να στηριχτεί ουσιαστικά ο πολιτισμός και οι φορείς του.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.