ΑΚΕΛ: «Στόχος μας η υιοθέτηση ριζικών αλλαγών στον τρόπο αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων»

Ανακοίνωση σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εξέδωσε την Παρασκευή (04/06), το ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τον πλανήτη μας να καίγεται, να ερημοποιείται και να μαστίζεται από την μεγαλύτερη πανδημία των τελευταίων δεκαετιών προκαλώντας τεράστιες απώλειες.

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τον τόπο μας, τη φύση και τους ανθρώπους του σε δυσμενή θέση. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ όχι μόνο έχει αποτύχει να προστατέψει το περιβάλλον στη χώρα μας, αλλά επιτείνει την καταστροφή του.

Η αδειοδότηση αναπτύξεων για εξυπηρέτηση του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου στον κατασκευαστικό τομέα οδηγεί στην καταστροφή σημαντικών οικότοπων, προστατευόμενων περιοχών και παραλιών. Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται σχέδια για αναπτύξεις εντός του Εθνικού Πάρκου του Ακάμα. Ρυπογόνα εργοστάσια συνεχίζουν να λειτουργούν δίπλα από κατοικημένες περιοχές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβαίνει σε συνεχείς συστάσεις για αδυναμία προστασίας των οικοτόπων μας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η κλιματική κρίση επιδεινώνει με γρήγορους ρυθμούς επιτείνει την καταστροφή του πλανήτη κυρίως λόγω της μεγάλης κατάχρησης των φυσικών πόρων και της αλόγιστης δράσης των πολυεθνικών εταιρειών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν είναι μέρα για διακηρύξεις και για μεγαλεπήβολες δεσμεύσεις. Είναι μέρα που πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι για να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής όλων μας στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο χρειάζονται να γίνουν τεράστια βήματα.

Είναι ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι κάποιοι άνθρωποι ζουν στα όρια της φτώχιας σε χώρες του Τρίτου Κόσμου χωρίς να έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας ζουν δίπλα από εργοστάσια που μολύνουν τον αέρα που αναπνέουν οι άνθρωποι.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φέτος πιο πολύ από ποτέ επιβεβαιώνει την ανάγκη για πολιτικές που στόχος τους είναι η αποκατάσταση του οικοσυστήματος, η προστασία του περιβάλλοντος και η περιβαλλοντική και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στόχος του ΑΚΕΛ δεν είναι μόνο η υιοθέτηση νέων νομοθετικών πολιτικών αλλά και η υιοθέτηση ριζικών αλλαγών στον τρόπο αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο που όλοι θα είμαστε ασφαλείς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.