ΑΚΕΛ για συμφωνία Κυβέρνησης-Hermes «Καθόλου τυχαία η κατρακύλα της Κύπρου στους δείκτες διαφθοράς»

 

Σειρά ερωτημάτων για το παρασκήνιο το οποίο προηγήθηκε της προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και της Hermes για επέκταση της σύμβασης των αεροδρομίων, θέτει το ΑΚΕΛ.

Όπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση, «η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με την Hermes, για να αποφύγει, προφανώς, τους κραδασμούς ενός ακόμα σκανδάλου εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Εντούτοις, δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε το ΑΚΕΛ», τα οποία αφορούν τα ακόλουθα:

• Γιατί η κυβέρνηση περιφρόνησε θεσμούς, διαδικασίες και νομιμότητα;

• Γιατί πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων μελέτη που έγινε με λεφτά του Δημοσίου;

• Γιατί προχώρησε στη δέσμευση του κράτους με συμφωνία με άλλον ελεγκτικό οίκο για την ίδια μελέτη, χωρίς να έχει καν εξασφαλίσει την αποδέσμευση της σχετικής δαπάνης; Άραγε δεν ικανοποιούσαν τις προθέσεις της τα ευρήματα της πρώτης μελέτης;

Το ΑΚΕΛ υποδεικνύει ότι «τέτοια φαινόμενα αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης είναι σύμφυτα της διαφθοράς, που απέκτησε γιγαντιαίες διαστάσεις επί διακυβέρνησης Συναγερμού». Επισημαίνεται επίσης ότι «καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι άλλη μια διεθνής έκθεση -αυτή τη φορά της Παγκόσμιας Τράπεζας- δείχνει την Κύπρο να κατρακυλά και άλλο στους δείκτες διαφθοράς, κράτους δικαίου, ακόμα και των ελευθεριών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.