ΑΚΕΛ: Συμβολική εκδήλωση καταδίκης της μαύρης επετείου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια

Συμβολική εκδήλωση καταδίκης της μαύρης επετείου της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής πραγματοποιεί σήμερα το ΑΚΕΛ, στις 10:15 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στην Δερύνεια. Θα ακολουθήσει Επίδοση ψηφίσματος για την Αμμόχωστο προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ τονίζει ότι ο λαός θυμάται τη δεύτερη εισβολή και τη δεύτερη προδοσία.

Το ΑΚΕΛ τιμά τη θυσία των παλικαριών που υπερασπίστηκαν την Κύπρο και την ελευθερία απέναντι στους πάνοπλους εισβολείς.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τη Β’ φάση εισβολής 1974

Ο λαός θυμάται τη δεύτερη εισβολή και τη δεύτερη προδοσία

Η επέτειος της έναρξης της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής του 1974 συμπληρώνει τις μαύρες επετείους που σημάδεψαν τον κυπριακό λαό και τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την προδοσία του πραξικοπήματος και εξασφάλισε το πράσινο φως από τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς, προκειμένου να οδηγήσει, με τις απαράδεκτες αξιώσεις της, σε ναυάγιο τη Διάσκεψη της Γενεύης ώστε να εξαπολύσει στις 14 Αυγούστου νέα στρατιωτική επίθεση. Η 14η Αυγούστου σηματοδότησε την τελική φάση για την κατάληψη του 37% του εδάφους της Κύπρου από τον τουρκικό Αττίλα και για τον βίαιο διαχωρισμό των δύο κοινοτήτων. Ο λαός μας θυμάται με οδύνη την προσφυγιά και τον όλεθρο που έσπειραν οι ορδές του Αττίλα. Θυμάται τις βαρβαρότητες και τα εγκλήματα που διέπραξε ο τουρκικός στρατός και οι Τουρκοκύπριοι σοβινιστές σε βάρος της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Το ΑΚΕΛ τιμά τη θυσία των παλικαριών της Κύπρου που υπερασπίστηκαν την Κύπρο και την ελευθερία απέναντι στους πάνοπλους εισβολείς. Τιμά και συμπαραστέκεται στους παθόντες του 1974, στους τραυματίες και τους ανάπηρους, στις βιασθείσες γυναίκες στους συγγενείς των πεσόντων και των αγνοουμένων, στον προσφυγικό κόσμο και στους εγκλωβισμένους μας.

Ο κυπριακός λαός θυμάται ότι κατά τη δεύτερη φάση της εισβολής, συντελέστηκε και μια δεύτερη προδοσία πάνω στην προδοσία του Ιούλη. Οι πραξικοπηματίες εγκατέλειψαν την πόλη της Αμμοχώστου στον τουρκικό στρατό που προέλαυνε, ο οποίος την κατέλαβε παρόλο που δεν συμπεριλαμβανόταν στα σχέδια του, ώστε να την χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί, όπως πράττει μέχρι σήμερα. Ασήκωτες είναι οι ευθύνες των ανδρείκελων του εοκαβήτικου φασισμού και για το γεγονός ότι αντί να προστρέξουν στην υπεράσπιση της πατρίδας από τον Αττίλα που οι ίδιοι προσκάλεσαν, επιδόθηκαν σε σφαγές αιχμαλώτων και γυναικόπαιδων Τουρκοκυπρίων.

Η επικίνδυνη και αποκαρδιωτική φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό πρέπει να αφυπνίσει κάθε Κύπριο. Οι παράνομες ενέργειες της κατοχικής δύναμης στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου εντάσσονται σε ένα νέο κύκλο επιθετικότητάς της, με στόχο να οριστικοποιήσει τη διχοτόμηση της Κύπρου κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον των επερχόμενων γενιών στον τόπο μας. Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η επανέναρξη διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο μπορεί να ακυρώσει τα σχέδια του δίδυμου της κατοχής, Ερντογάν-Τατάρ. Καλούμε τον κυπριακό λαό να μην παραιτηθεί από τον αγώνα για λύση του Κυπριακού και να δυναμώσουμε, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, τον αγώνα για τη λευτεριά και την επανένωση της πατρίδας μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy