ΑΚΕΛ για Σύνδεσμο Αγωνιστών ΕΟΚΑ: «Αθεράπευτο το μίσος τους για την Αριστερά»

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής (23/04), το ΑΚΕΛ, σχετικά με ανακοίνωση του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ για το έργο «1958» του Θεάτρου Αντίλογος.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση ενάντια στο έργο «1958» του Θέατρου Αντίλογος, προκειμένου να υπερασπιστεί φονιάδες και φόνους αποτελεί ντροπή για τον τόπο και πρόκληση για ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

Ήταν γνωστό ότι ο παθολογικός αντικομμουνισμός του Συνδέσμου επιστρατεύεται με κάθε ευκαιρία και βεβαίως σε κάθε προεκλογική. Όμως η ξεδιάντροπη απόπειρα τους να δικαιολογήσουν με ψέματα τη βάρβαρη δολοφονία του ΑΚΕΛιστή Σάββα Μένοικου, της Μαρίας Χαρίτου και της 13χρονης Δεσπούλας Κατσουρή από τις ομάδες του Γρίβα επιβεβαιώνει ότι το μίσος τους για την Αριστερά και τον κόσμο της παραμένει τοξικό και αθεράπευτο.

Η Ιστορία δεν αλλάζει ό,τι κι αν σκαρφίζεται ο καθένας. Οι δολοφονίες στελεχών του ΑΚΕΛ και του Λαϊκού Κινήματος κατά την περίοδο της δράσης της ΕΟΚΑ ήταν ενταγμένες στο διακηρυγμένο σχέδιο του Γρίβα να εξοντώσει την κυπριακή Αριστερά προκαλώντας ακόμα και εμφύλιο. Δολοφονήθηκαν άνανδρα γιατί ήταν αριστεροί που αρνήθηκαν να υποκύψουν στην τρομοκρατία των θρασύδειλων μασκοφόρων του Γρίβα για να εγκαταλείψουν το Κόμμα και την ιδεολογία τους. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι «ομόλογοι τους» φασίστες στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, την ίδια περίοδο δολοφονούσαν Τ/κ ΑΚΕΛιστές και συνδικαλιστές ενώ οι αποικιοκράτες είχαν θέσει για δεύτερη φορά εκτός νόμου το Κόμμα.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης αν καταδικάζουν τους προδότες ας κάνουν αρχή σταματώντας να υμνούν ένα χίτη, τον Γρίβα, που η δράση του οδήγησε στη μεγαλύτερη προδοσία και καταστροφή που γνώρισε ο τόπος μας. Όσον αφορά στον αγώνα της ΕΟΚΑ, υπενθυμίζουμε τα λόγια της αείμνηστης Ουρανίας Κοκκίνου: «Όλοι οι προδότες, υπήρξαν μέλη της Οργάνωσης και φανατικοί εθνικόφρονες» (Απρίλης 1991). Η Ιστορία της Κύπρου βοά ότι οι μεγαλύτεροι προδότες ήταν κρυμμένοι πίσω από τα λάβαρα της αμαρτωλής εθνικοφροσύνης και του αντιακελισμού.

Στον ένα αιώνα ζωής και δράσης του ΑΚΕΛ, επιχείρησαν πολλοί να το συκοφαντήσουν ως «αντεθνική» δύναμη. Κατά κανόνα όμως, οι συκοφάντες του ΑΚΕΛ αποδεικνύονταν να είναι αυτοί που ανοίγουν τις κερκόπορτες της προδοσίας, που συμμετέχουν σε ξένα σχέδια ενάντια στην πατρίδα μας ή που διαβουλεύονται ακόμα και τη διχοτόμηση του νησιού πίσω από τις πλάτες του λαού. Ο πατριωτισμός του ΑΚΕΛ είναι γραμμένος με το αίμα και τις θυσίες των ηρώων του. Του Μένοικου και του Ττοφαρή, του Καβάζογλου και του Μισιαούλη, του Κουσουλίδη, του Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου, των αδελφών Παπαλάζαρου, του Ιωαννίδη, του Καρασαμάνη και εκατοντάδων άλλων παιδιών του λαού μας.

Πριν 60 χρόνια κάποιοι βουτούσαν τα χέρια τους στο αίμα για να εξοντώσουν το ΑΚΕΛ και την Αριστερά. Τώρα, τα βουτούν στο βρώμικο μελάνι της ανιστόρητης προπαγάνδας με τον ίδιο στόχο. Ματαιοπονούν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.