ΑΚΕΛ: Τα ΑμεΑ συνεχίζουν να βιώνουν τον εξευτελισμό και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους

«Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κυρώσει από το 2011 τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Εντούτοις, πολύ λίγα γίνονται για να συμμορφωθεί η Κύπρος με τις συστάσεις της Σύμβασης», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Χρίστου Χριστόφια.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η Κύπρος βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος σε παροχές σε άτομα με αναπηρίες, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Το ποσοστό φτώχειας στα άτομα με αναπηρία είναι κατά 70% πιο ψηλό από το μέσο όρο. Τα ΑμεΑ συνεχίζουν να βιώνουν την ταλαιπωρία, τις καθυστερήσεις, τον εξευτελισμό, την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Εφτά σχεδόν χρόνια μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για δημιουργία νέας, ξεχωριστής νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρίες, οι πολιτικές στήριξης των ατόμων αυτών εξακολουθούν να ενσωματώνονται σε αναποτελεσματικές πολιτικές τύπου ΕΕΕ.

Ως ΑΚΕΛ πιστεύουμε, ότι απαιτείται ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλει ουσιαστικά και πρακτικά στην προσπάθεια για διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, για εξάλειψη του αποκλεισμού και των διακρίσεων, για ένταξη τους σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy