ΑΚΕΛ: Τεράστια ερωτηματικά από τη μελέτη ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή των Πλατρών

Η μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που έχει κατατεθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος σχετικά με την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή των Πλατρών δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά τόσο ως προς τη χωροθέτηση του και κυρίως ως προς τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που θα έχει μια τέτοιου είδους ανάπτυξη, αναφέρει με Γραπτή δήλωση της η Χριστίνα Νικολάου, Επικεφαλής Γραφείου Περιβάλλοντος Κ.Ε. ΑΚΕΛ.

«Η ανάπτυξη χωροθετείται μεν εν μέρει σε οικιστική ζώνη, αλλά μεγάλο μέρος βρίσκεται εντός ζώνης προστασίας και εφάπτεται της περιοχής του καταρράκτη Μυλλομέρη.Η μελέτη ως τέτοια παρουσιάζει κενά, τόσο ως προς την καταγραφή του αντίκτυπου στο οικοσύστημα αλλά και στις επιπτώσεις που πολύ πιθανόν να έχει στη ζώνη προστασίας του φράγματος του Κούρρη», αναφέρει.

«Επιπλέον, πολλές εργασίες έχουν ξεκινήσει και προχωρήσει  πριν την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και της διαδικασίας ελέγχου της Μελέτης Εκτίμησης των επιπτώσεων από το αρμόδιο τμήμα και την αντίστοιχη επιτροπή.»

«Αναμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό να διερευνήσει πώς και γιατί οι αιτητές του έργου έχουν προχωρήσει σε χωματουργικές και άλλες εργασίες προτού ολοκληρωθεί η νενομισμένη διαδικασία για περιβαλλοντική έγκριση και πολεοδομική άδεια και να απαντήσει τι θα πράξει όταν πλέον θα έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα».

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που είμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Υπάρχει νομοθεσία και διαδικασίες και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να διασφαλίσει ότι ακολουθούνται και ελέγχονται, τονίζει η κα. Νικολάου.

«Οι ορεινές κοινότητες έχουν ανάγκη για ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη που θα σέβεται θα  προστατεύει και θα αναδεικνύει τον φυσικό μας πλούτο, δίνοντας ζωή και πραγματικές δυνατότητες στο σύνολο των κατοίκων των κοινοτήτων».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.