“Έξι χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη, το άλλοθι περί ευθυνών άλλων που συχνά επικαλούνται οι κυβερνώντες, ούτε για αστείο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ αναφορικά με τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.

Αυτούσια η ανακοίνωση
 
Τα προβλήματα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Αυτά τα προβλήματα αποτελούν συμπτώματα του συστήματος Δημόσιας Υγείας το οποίο καταρρέει. Γι’ αυτή την κατάσταση οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ είναι τεράστιες και ασήκωτες ευθύνες.

Η κατάρρευση προκλήθηκε από την πολιτική λιτότητας και περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση για έξι συναπτά έτη. Η τραγική καθημερινότητα με τις μεγάλες λίστες αναμονής, η υποστελέχωση σε όλα τα επίπεδα ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, η επαγγελματική εξουθένωση, η έλλειψη εξοπλισμού και ποιοτικών αναλώσιμων, η απώλεια προσωπικών ιατρικών φακέλων, η καθυστέρηση έργων υποδομής, είναι οι πλέον χαρακτηριστικές αποδείξεις της αποτυχημένης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Υγεία.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση επιτέλους να σοβαρευτεί και να σταματήσει απλά να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση για δικαιολόγηση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της Δημόσιας Υγείας. Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις προωθώντας σοβαρά και αποφασιστικά τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση των κρατικών νοσηλευτηρίων για να μπορεί να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Έξι χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη, το άλλοθι περί ευθυνών άλλων που συχνά επικαλούνται οι κυβερνώντες, ούτε για αστείο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται.