ΑΚΕΛ: Τι φοβάται η κυβέρνηση και συσκοτίζει τις υποκλοπές;

Πυρά από την Εζεκία Παπαϊωάννου προς όλες τις κατευθύνσεις για τις παρακολουθήσεις

 

Τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν θέλει να φωτιστεί το δίκτυο υποκλοπών και παρακολουθήσεων, διερωτάται το ΑΚΕΛ με χθεσινή ανακοίνωσή του για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην προχθεσινή τοποθέτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, σημειώνοντας ότι ο κ. Αγγελίδης χρειάστηκε ένα χρόνο για να βρει τι θα πει για την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος που τον αφορά στην υπόθεση του μαύρου βαν, και την οποία κατήγγειλε το ΑΚΕΛ από πέρσι.

Ωστόσο, προσθέτει η Εζεκία Παπαϊωάννου, με τη χθεσινή (σ.σ. Τετάρτη) του δήλωση, ο κ. Αγγελίδης επιβεβαίωσε ότι το δικηγορικό του γραφείο είχε εγγράψει την εταιρεία του Άβνι, συνεργάτη και συνέταιρου του Ντίλιαν και ότι ο αδελφός του είχε επαγγελματική συνεργασία με τον Άβνι έστω κι αν αυτή τελικά δεν ολοκληρώθηκε. «Πώς είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, να ανέλαβε ο ίδιος ο Βοηθός Γ. Εισαγγελέας την πολύκροτη και εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση του μαύρου βαν στην οποία τελικά απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους από τις κατηγορίες;» υπογραμμίζεται.

Το ΑΚΕΛ προσθέτει πως, η δε κυβέρνηση Συναγερμού αντί να ξορκίζει τα ερωτήματα που πληθαίνουν καθημερινά ας απαντήσει ξεκάθαρα: πώς είναι δυνατόν η Υπουργός Εμπορίου να ενημερώνει τη Βουλή ότι δεν υπάρχει εγγεγραμμένη εταιρεία NSO Group στην Κύπρο (απάντηση 25.11.2021 σε ερώτηση της βουλευτού Αλ. Ατταλίδου), αλλά η ίδια η εταιρεία να αναφέρει στις επίσημες εκθέσεις της και σε δηλώσεις της ενώπιον της Εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου ότι χρησιμοποιεί την Κύπρο για ανάπτυξη και εξαγωγή των προϊόντων της; Τι πραγματικά συμβαίνει τελικά;

«Ερώτημα βέβαια είναι και ως πότε θα σιωπούν ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δεδομένου ότι, όπως παραδέχθηκαν, ο ΔΗΣΥ αγόρασε υπηρεσίες και προϊόντα από εταιρείες του Άβνι. Ο έτερος συναγερμικός υποψήφιος, Νίκος Χριστοδουλίδης, γιατί δεν λέει λέξη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που αφορά ευθέως την κυβέρνηση στην οποία υπηρέτησε για τόσα χρόνια;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

 

 

Μάριος Ηλιάδης: Διασύρεται ξανά η Κύπρος
Από πλευράς του, ο υποψήφιος ΠτΔ, Μάριος Ηλιάδης, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι για άλλη μια φορά το όνομα της Κύπρου διασύρεται με αφορμή το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, το οποίο πλέον η ΕΕ θέτει στο μικροσκόπιο και ζητά ενδελεχή έρευνα. «Στην Κύπρο η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν έκλεισε βεβιασμένα και πρόχειρα, με μη πειστικές εξηγήσεις και δεν αποκλείεται να ξαναβρεθεί ο τόπος μας στο μάτι του κυκλώνα», τονίζει ο κ. Ηλιάδης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.