ΑΚΕΛ: «Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν κάτω από την ακρίβεια, το Προεδρικό προκαλεί το αίσθημα του λαού»

Σκάνδαλο – φιάσκο με τεράστιες πολιτικές ευθύνες

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναληφθούν καταλογίζει το ΑΚΕΛ, το οποίο ανέδειξε το σκάνδαλο της παράνομης καταβολής αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση σε αξιωματούχους και συμβούλους που έχουν αποσπαστεί στο Προεδρικό μέσα από τις ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλε η ομάδα του κόμματος στην Επιτροπή Οικονομικών στα πλαίσια της εξέτασης του αιτήματος το οποίο κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Χρίστος Χριστοφίδης κατήγγειλε ότι «για το φιάσκο – σκάνδαλο υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη, όχι στους λειτουργούς του Προεδρικού, αλλά στον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του οι οποίοι χειρίστηκαν το θέμα. Άλλωστε πρόκειται για αξιωματούχο – συνεργάτιδα του Προέδρου», πρόσθεσε. Κατήγγειλε επίσης ότι το Προεδρικό απέκρυψε στοιχεία από τη Βουλή, αφού όταν υποβλήθηκε το αίτημα από το Υπουργείο Οικονομικών για την αποδέσμευση κονδυλίων δεν αναφέρθηκε ότι ήδη έχουν γίνει πληρωμές για υπερωρίες.

«Αναμένουμε με θάρρος και παρρησία ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για αυτό το φιάσκο – σκάνδαλο», τόνισε επίσης ο Χ. Χριστοφίδης.

Υπέδειξε ακόμη ότι: «Σε μία εποχή που οι πολίτες στενάζουν κάτω από την ακρίβεια, το Προεδρικό προκαλεί το αίσθημα του λαού με υπερωρίες σε πολιτειακούς αξιωματούχους, για κηδείες, μνημόσυνα, εγκαίνια και πολλά άλλα. Εκτός από ανικανότητα, υπάρχει προφανώς και έλλειψη κοινωνικής και πολιτικής ενσυναίσθησης», πρόσθεσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy