ΑΚΕΛ: Το «δημόσιο συμφέρον» έγινε ο μανδύας για το κυβερνητικό συμφέρον

Ο χειρισμός της σύγκρουσης ανάμεσα στην Αστυνομία και τη Διεύθυνση των Φυλακών συνιστά άλλο ένα κρούσμα κατάλυσης του κράτους δικαίου στη χώρα μας επί ημερών Συναγερμού, υπογραμμίζει σε δήλωση του ο Γιώργος Κουκουμάς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σε γραπτή του δήλωση τονίζει:

«Αντί η κυβέρνηση να λύσει αυτή τη θεσμική σύγκρουση, επιλέγει συνειδητά να μην σπάσει το απόστημα γιατί δεν θέλει να φανούν οι δικές της ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στις Φυλακές όσο και στην Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα για τη Νομική Υπηρεσία. Ποιο είναι τελικά το περιεχόμενο του «δημόσιου συμφέροντος» που επικαλείται κάθε φορά η Νομική Υπηρεσία; Για το ίδιο «δημόσιο συμφέρον» άλλωστε απάλλαξαν από τις κατηγορίες τους Ισραηλινούς πράκτορες στην υπόθεση του μαύρου βαν. Για το ίδιο «δημόσιο συμφέρον» δεν δημοσιοποιούν το πόρισμα για τις παρακολουθήσεις. Για το ίδιο» δημόσιο συμφέρον» όσες υποθέσεις δεν βολεύουν την κυβέρνηση κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες ή μένουν στα συρτάρια. Η Νομική Υπηρεσία έγινε εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης του Συναγερμού. Το δημόσιο συμφέρον έγινε ο μανδύας για το κυβερνητικό συμφέρον. Η συγκάλυψη έγινε κανόνας.

Η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι πίσω από το τρίγωνο Κυβέρνηση-Φυλακές-Αστυνομία υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο και άπλυτα για πολλούς. Για αυτό και η κυβέρνηση επιλέγει να κουκουλώσει τα πάντα. Η κοινωνία δεν στοιχίζεται πίσω από τη μια ή την άλλη πλευρά αυτής της σύγκρουσης, αλλά απαιτεί να μπει τέρμα σε αυτή. Απαιτεί διαφάνεια, λογοδοσία και κράτος δικαίου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy