ΑΚΕΛ: Το κοινωνικό πρόγραμμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού μας

«Η προοδευτική αλλαγή που χρειάζεται η Κύπρος έχει περιεχόμενο. Είναι η υπεράσπιση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από την ακρίβεια, τις αυξήσεις, τα τσουχτερά ενοίκια, την τραπεζική και εργοδοτική αυθαιρεσία, όλα αυτά που συνθλίβουν την κοινωνία. Το κοινωνικό πρόγραμμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη απαντά ακριβώς σε αυτό: στις ανάγκες του λαού. Στις ανάγκες των εργαζομένων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Των νέων ζευγαριών, των νέων ανθρώπων», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιώργου Κουκουμά.

Αναλυτικά:

«Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης κατέθεσε και επίσημα τις προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής της διακυβέρνησής του, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν:

1. Αποκατάσταση της ΑΤΑ και επέκταση της σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

2. Κατάργηση του άδικου πέναλτι του 12% στις συντάξεις για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος

3. Μείωση των φορολογιών στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης

4. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής στέγης για τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά νοικοκυριά

Οι συναγερμικοί υποψήφιοι, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν μπορούν να προτάξουν –πόσο μάλλον να εφαρμόσουν- τέτοιες πολιτικές γιατί ακριβώς είναι και θέλουν να είναι η συνέχεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Μιας διακυβέρνησης που καταβαράθρωσε το βιοτικό επίπεδο του κυπριακού λαού, την ώρα που επί μία δεκαετία τώρα εξυπηρετεί σκανδαλωδώς τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τις τράπεζες. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης εκπροσωπούν το χθες, εκπροσωπούν μια πολιτική που άφησε την κυπριακή κοινωνία πιο άνιση από ποτέ.

Απέναντι τους, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο υποψήφιος που στηρίζει το ΑΚΕΛ, η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος του τόπου, εκπροσωπεί την ελπίδα της αλλαγής. Της αλλαγής με κοινωνικό, φιλολαϊκό, προοδευτικό πρόσημο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.