ΑΚΕΛ: Το κράτος να στηρίξει ουσιαστικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα κέντρα αναψυχής

Συνάντηση με τον ΠΑΣΙΚΑ και την ΠΟΒΕΛ είχε σήμερα αντιπροσωπία του ΑΚΕΛ κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα κέντρα αναψυχής.

Δυστυχώς, μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε το κράτος δεν έχει αναγνωρίσει τις ευθύνες του απέναντι σε όλους όσοι έχουν επηρεαστεί και συμπεριλαμβάνονται στις κατηγορίες που έχω αναφερθεί και -πρωτίστως- δεν έχει στηρίξει αποτελεσματικά όσους έχουν υποστεί ζημιές χωρίς δική τους ευθύνη, είπε κατά τη δήλωση του ο Γιώργος Λουκαϊδης.

Αυτούσια τα όσα συμφώνησαν ΑΚΕΛ και ΠΑΣΙΚΑ/ΠΟΒΕΛ

Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε εκ νέου ότι:

  1. Θα πρέπει να προστατευθούν όλοι από εξώσεις. Συνεπώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αποσύρει την αναφορά που έχει κάνει στο Ανώτατο για την σχετική νομοθεσία που ομόφωνα ψήφισε η Βουλή και που απαγορεύει τις εξώσεις, ώστε να  δοθεί η δυνατότητα να επεκταθεί η απαγόρευση μέχρι και την λήξη των περιοριστικών μέτρων.
  2. Θα πρέπει με στοχευμένο τρόπο να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω αναστολής των τραπεζικών δόσεων, ώστε να μπορέσουν να κρατηθούν στη ζωή οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις.
  3. Το σημαντικότερο -και είναι σε αυτό που σταθήκαμε περισσότερο σήμερα στην  συζήτηση μας- θα πρέπει το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του, παρέχοντας ουσιαστική στήριξη σε ό,τι αφορά την επιδότηση του ενοικίου για όλες τις επηρεαζόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κέντρα αναψυχής.

Τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχουν ληφθεί προφανώς δεν είναι επαρκή, ούτε αποτελεσματικά και ως εκ τούτου για να μπορέσουν να διατηρηθούν βιώσιμες και στη ζωή αυτές οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω ουσιαστικής στήριξης από πλευράς του κράτους.

17/02/2021

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.