ΑΚΕΛ: Το μεταναστευτικό/προσφυγικό χρειάζεται ολοκληρωμένη διαχείριση και όχι πυροτεχνήματα

Αποτελεί σταθερή θέση του ΑΚΕΛ ότι το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο, πολυδιάστατο και δύσκολο ζήτημα, η διαχείριση του οποίου απαιτεί συγκροτημένη πολιτική που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις δυνατότητες όσο και τις υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις σχετικές συμβάσεις, αναφέρει γραπτή δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, βουλευτή Άριστου Δαμιανού

«Επομένως, η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη– ΔΗΣΥ στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, δεν αποκαθίσταται ούτε με ημίμετρα, ούτε με μέτρα αμφιβόλου νομιμότητας, αλλά ούτε και με πυροτεχνήματα. Γιατί τέτοιο αποτελεί η «πρωτοβουλία» του Αβέρωφ Νεοφύτου να ταξιδέψει για Κονγκό και Καμερούν. Διερωτόμαστε κατά πόσο ο κ. Νεοφύτου θα πείσει τους διακινητές να αφήσουν εκτός των σχεδίων τους την Κυπριακή Δημοκρατία».

Την ώρα που διαπιστώνουμε την απαράδεκτη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού/ προσφυγικού από την Τουρκία, είναι απαράδεκτο υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας να υιοθετούν μισαλλόδοξη ρητορική και να προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν, επενδύοντας σε φοβικά σύνδρομα και ψαρεύοντας στα θολά νερά του ρατσισμού, υπογραμμίζει ο κ. Δαμιανού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.