ΑΚΕΛ: Το νέο θύμα του αυταρχισμού και των καθεστωτικών νοοτροπιών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη είναι η ελευθερία του Τύπου

«Η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την ελευθερία του Τύπου να είναι το νέο θύμα του αυταρχισμού και των καθεστωτικών νοοτροπιών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη» τονίζει σε ανακοίνωση του για το θέμα Ανδρέα Παράσχου, ο Στέφανος Στεφάνου

Διαβάστε επίσης: 

«Η ανοχή στην κριτική φαίνεται ότι έχει παρερμηνευτεί από κάποιους» λέει ο ΠτΔ για τον Ανδρέα Παράσχο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του είναι αντιμέτωποι με την κοινωνία. Ο κ. Στεφάνου τονίζει επίσης ότι ο κ. Αναστασίαδης είναι ο πρώτος και ο μόνος Πρόεδρος της Κύπρου που συζήτησε με πολιτικούς, διπλωμάτες, δημοσιογράφους, τον Αρχιεπίσκοπο, τη διχοτόμηση της Κύπρου και τα δύο κράτη. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ προσθέτει για τον ΠτΔ: «Συζήτησε αυτή την επικίνδυνη λύση, την οποία επίσημα προωθεί η τουρκική πλευρά μετά την ανάδειξη του Ερσίν Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Επίσης ο κ. Στεφάνου σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ αποτελεί την προσωποποίηση της κραυγαλέας σύγκρουσης συμφέροντος και της διαπλοκής. Η ανάμειξη του Προέδρου και μελών της κυβέρνησης στη βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων, τα πολλά εκατομμύρια που έβγαλαν έξω οι συμπέθεροι του Προέδρου γλιτώνοντας το κούρεμα καταθέσεων, οι διακοπές στις Σεϋχέλλες με το τζετ του Σαουδάραβα στον οποίο ο Πρόεδρος έδωσε δεκάδες διαβατήρια, αποτελούν τρανταχτά και αναντίλεκτα παραδείγματα της σύγκρουσης συμφέροντος και της διαπλοκής».

Συνοψίζοντας ο Στέφανος Στεφάνου συμπληρώνει: «Για τέτοια ζητήματα, στα ευνομούμενα κράτη οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Εδώ, η κυβέρνηση ζητά και τα ρέστα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.