ΑΚΕΛ – Το πρώτο µεγάλο βήµα για τη λύσηΤης Μαριάννας Χριστοδούλου

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν. Συµπληρώθηκε ένα έργο µεγάλης αξίας. Ακούσαµε συζητήσεις, απόψεις, επιχειρήµατα και αντεπιχειρήµατα, θέσαµε υπό κριτική τα λόγια όλων των αντιπροσώπων των πολιτικών κοµµάτων, των ανθρώπων που αγωνίζονται για τον κυπριακό λαό. Πίσω από τα λόγια νιώθαµε πολλές φορές αρκετά έντονη την αντιπαλότητα µεταξύ των κοµµάτων, ο καθένας προσπαθώντας να δείξει ότι η µάχη που δίνει είναι καλύτερη από αυτήν των άλλων.

Ένα πράγµα είναι όµως σαφές. Από όλες τις µάχες για την αντιπροσωπεία στην Ευρωβουλή, το ΑΚΕΛ, το κόµµα που συνέχισε να παλεύει εδώ και πολλά χρόνια για τα δικαιώµατα των εργατών, ενάντια στην εκµετάλλευση του εργάτη, κατάφερε στην πράξη και µε µεγάλη επιτυχία να κάνει το πρώτο βήµα για τη λύση του κυπριακού προβλήµατος.
Το ΑΚΕΛ έφερε µαζί τις δύο κοινότητες, τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, κάτω από την ίδια οµπρέλα, να ψηφίσουν µαζί για τον ίδιο σκοπό, για µια Κύπρο ελεύθερη όπου οι δύο κοινότητες θα µπορούν να δουλέψουν µαζί, χωρίς ρατσισµό για ένα καλύτερο µέλλον. Κανένα άλλο κόµµα δεν κατάφερε να φέρει κοντά και ειρηνικά τους Ε/κ και τους Τ/κ από το 1974 και µετά.


Ο κ. Άντρος Κυπριανού, Γενικός Γραµµατέας του ΑΚΕΛ, µε τις εξαιρετικές διπλωµατικές και ηγετικές ικανότητες που κατέχει, κατάφερε να στείλει ένα ισχυρό µήνυµα στην Ευρώπη ότι η Κύπρος µας, το µαργαριτάρι της Μεσογείου, είναι έτοιµη να προχωρήσει το έργο λύσης του κυπριακού προβλήµατος, αφού το πρώτο βήµα έγινε στις 26 Μαΐου 2019, ηµεροµηνία που πολύ πιθανόν να µείνει στα βιβλία της ιστορίας της Κύπρου.

Τι είναι πιο ωραίο, πιο ελπιδοφόρο και πιο ενθαρρυντικό από το να ξέρουµε ότι η χώρα µας θα είναι η χώρα της ειρήνης, η χώρα όπου τα παιδιά µπορούν να παίξουν χαρούµενα µαζί, ανεξαρτήτως από την καταγωγή τους, τη γλώσσα και τη θρησκεία τους;

Τι είναι πιο θαυµάσιο από το να ξέρουµε ότι τα όπλα θα χρησιµοποιηθούν µόνο για άσκηση ή κρεµασµένα σε έκθεση στο µουσείο ιστορίας, και όχι για να πάρουν ανθρώπινες ζωές; Ελπίζω ότι αυτό το όµορφο µήνυµα που έδωσε το ΑΚΕΛ σήµερα, να έχει απήχηση στους ηγέτες της Ευρώπης και µε την υποστήριξή τους να αναπτύξουµε καλές σχέσεις συµβίωσης και συνεργασίας µεταξύ Ε/κ και Τ/κ, σχέσεις οι οποίες να οδηγούν σε µια κοινότητα που να ζήσουµε µαζί σε ένα νέο κόσµο στα πλαίσια ανθρώπινης συµπεριφοράς, αναπτυγµένης τεχνολογίας και επιστηµών σε υψηλά επίπεδα.

Τι ζητούν οι µανάδες της Κύπρου; Ζητούν ειρήνη, φιλειρηνικό περιβάλλον για να µεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς τον τρόµο ενός ενδεχόµενου πολέµου, χωρίς κινδύνους και ανασφάλειες.
Αυτό περιµένουµε από τους ηγέτες της χώρας µας!
Έχουµε εµπιστοσύνη, κε Κυπριανού, ότι οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ θα µας αντιπροσωπεύουν µε τον σωστό τρόπο στην Ευρώπη, µε αποτέλεσµα ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΡΦΩΝ ∆ΙΑΚΟΠΩΝ!