ΑΚΕΛ: Με βαρίδι τα χρόνια προβλήματα ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά

Υπουργός Παιδείας – Έναρξη μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης Γυμνάσιο Έγκωμης, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέπτεται το Γυμνάσιο Έγκωμης με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Μέση Εκπαίδευση. // Education Minister – Beginning of lessons in Secondary Education Gymnasium of Egkomi, Lefkosia, Cyprus The Minister of Education, Sports and Youth, Mr Prodromos Prodromou, visits the Gymnasium of Egkomi on the occasion of the beginning of lessons in Secondary Education.

Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά εύχεται το ΑΚΕΛ με την ευκαιρία της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες και σε όλους όσοι γνοιάζονται και πασκίζουν για το δημόσιο σχολείο.


Αν και το Υπουργείο Παιδείας μιλά για ομαλή έναρξη της φετινής  χρονιάς εντούτοις μόνο ομαλή δεν χαρακτηρίζεται από τους άμεσα εμπλεκόμενους, αναφέρει ανακοίνωση.

«Το αντίθετο.  Το γνωστό επεισόδιο αποβολών μαθητών λόγω κόμμωσης και ο εξαναγκασμός μαθητών να μετακινηθούν εκτός περιφέρειας γιατί τσιγκουνεύεται το Υπουργείο Παιδείας να δώσει οργανικές θέσεις εκεί που υπάρχουν ανάγκες, υπενθύμισαν τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης ενώ φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει την αναγκαία πολιτική βούληση για την επίλυση τους. Τέτοια ζητήματα είναι:

  • Η αγορά υπηρεσιών για τα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, ακόμα και για το πρωινό σχολείο.
  • Το ζήτημα των κλιματιστικών και των συστημάτων εξαερισμού στις τάξει, παραμένει σε εκκρεμότητα παρά τις επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις και δεσμεύσεις.
  • Ο θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων επεκτείνεται και στον γυμνασιακό κύκλο παρόλο που έχει αποτύχει και δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στον λυκειακό κύκλο.
  • Τα προβλήματα που αφορούν το πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία.
  • Η αξιολόγηση των παιδιών με αναπηρίες βρίσκεται στο περίμενε παρά τις εξαγγελίες και το χειρότερο παρατηρείται στρεψοδικία από πλευράς Υπ. Παιδείας για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την πρόσβαση των παιδιών με αναπηρίες στην ενιαία εκπαίδευση. Η πρόσληψη σχολικών συνοδών είναι επίσης ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο από μόνο του».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.