Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή. Παρατίθεται το κύριο μέρος του μηνύματος:

«Από μέρους του ΑΚΕΛ εκφράζω τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου, μιας ιστορικής μορφής της ελλαδικής Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης, μιας διεθνούς φυσιογνωμίας, σύμβολο αντιφασισμού και αντίστασης.

Στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής της Ελλάδας, ο Μανώλης Γλέζος συμμετείχε στην Αντίσταση και τη νύχτα της 30ής προς 31η Μάη 1941 μαζί με τον Απόστολο Σάντα κατέβασαν από την Ακρόπολη τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό, μια θρυλική ενέργεια που ενέπνευσε το κίνημα της Αντίστασης ολόκληρης της Ευρώπης. Οι φυλακές, οι εξορίες, τα στρατοδικεία, τα βασανιστήρια, οι θανατικές καταδίκες από τους ναζί, το μετεμφυλιακό ελληνικό καθεστώς και τη χούντα των συνταγματαρχών είναι αδιάψευστοι μάρτυρες μιας ζωής αγώνων και θυσιών. Ο Μανώλης Γλέζος μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε μια βροντερή φώνη για τα δίκαια του ελληνικού λαού και πολιτικά μάχιμος στην πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει στην οικογένεια του, στους συντρόφους του αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό λαό θερμά συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια».