ΑΚΕΛ: Ξεκινά σήμερα σε βάθος συζήτηση στην Κ.Ε. για τις Προεδρικές

Συνέρχεται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, 7 και 8 Μαΐου 2022, η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ με θέμα τις προεδρικές εκλογές. Αναμένεται ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος να παρουσιάσει ενώπιον των μελών τις δύο υποψηφιότητες που συζητήθηκαν στο Π.Γ. του κόμματος, Α. Μαυρογιάννη και Αχιλλέα Δημητριάδη και ευρύτερα το σκηνικό των Προεδρικών, όπως διαμορφώνεται…

Στη συνέχεια τα μέλη της Κ.Ε. του κόμματος θα τοποθετηθούν, έχοντας το δικαίωμα να προτείνουν και οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα. Μετά από την ανταλλαγή επιχειρημάτων και απόψεων η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή. Η απόφαση που θα ληφθεί από την Κ.Ε. του ΑΚΕΛ θα παραπεμφθεί στις Κομματικές Ομάδες Βάσης, οι οποίες θα εκφράσουν τις δικές τους θέσεις και εισηγήσεις. Θα συνέλθει εκ νέου η Κ.Ε. και θα υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου 2022, όπου θα ληφθεί και η τελική απόφαση για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές με στόχο την προοδευτική αλλαγή.

Στο μεταξύ, χθες, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μ. Ηλιάδης απηύθυνε έκκληση προς την Κ.Ε. του ΑΚΕΛ να μη δρομολογήσει τελικές αποφάσεις και να αναληφθεί μία ακόμα πρωτοβουλία για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις Προεδρικές, όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, γύρω από μία υποψηφιότητα ευρύτατης δυνατής αποδοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.