ΑΚΕΛ για Υφ. Πολιτισμού: Στα δύσκολα… αρχίζουν τα ψέματα

 

«Σε απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία ουσιαστικού διαλόγου για το Νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού, ο κύριος Προδρόμου, για μια ακόμη φορά, επιδίδεται σε διαστρέβλωση των θέσεων του ΑΚΕΛ», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόδρομου Προδρόμου, σχετικά με τις «διαβουλεύσεις με οργανωμένους φορείς για την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Υφ. Πολιτισμού».

«Το ΑΚΕΛ με παρρησία και με πλήρη διαφάνεια κατέθεσε τις θέσεις του ενώπιον φορέων του Πολιτισμού και εμπλεκόμενων οργανισμών και άκουσε με προσοχή τις δικές τους εισηγήσεις. Αντίθετα, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κάνει διάλογο με τον εαυτό του και ισχυρίζεται ότι διαβουλεύεται με τους άλλους», σημειώνεται.

Επιπλέον, το ΑΚΕΛ τονίζει ότι, «ο υπουργός δεν λέει την αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι “η κυβέρνηση κατέθεσε το Νομοσχέδιο μετά και από διαβουλεύσεις με οργανωμένους Φορείς”. Ούτε λέει την αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι “το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας θα υπάγεται στο Υφυπουργείο Πολιτισμού”, αφού κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο».

Αναφορικά με τη μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει τη θέση του, σύμφωνα με την οποία «με άλυτο το κυπριακό πρόβλημα, τυχόν μονομερείς ενέργειες που θα άλλαζαν τη διοικητική ευθύνη των αρχαιοτήτων θα δώσει άλλοθι στο ψευδοκράτος για να προχωρήσει σε νέες αποσχιστικές ενέργειες, αυτή τη φορά σε βάρος των αρχαιοτήτων στα κατεχόμενα».

«Σε ό,τι αφορά τα περί “αύξησης των κονδυλίων για τον Πολιτισμό”, ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής, αφού ο προϋπολογισμός των Πολιτιστικών Υπηρεσιών παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα, παρόλες τις αυξημένες ανάγκες και παρόλα τα λεφτά που δόθηκαν από τα ταμεία της Ε.Ε. για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Εζεκία Παπαϊωάννου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.