ΑΚΕΛ για υποδείξεις επιστημόνων για διαδηλώσεις: «Αποκαλύφθηκαν οι Κυβερνώντες-Θέλουν να φιμώσουν την κοινωνική οργή»

«Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ αρνούνται να εισακούσουν τις υποδείξεις των επιστημόνων σχετικά με τις διαδηλώσεις» τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

«Ο επικεφαλής και ακόμα ένα μέλος της επιστημονικής ομάδας υπέδειξαν χθες ότι μπορούν να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εφόσον τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης».

Ο κ. Στεφάνου υπογραμμίζει το γεγονός ότι με τις δηλώσεις τους ο Δρ Τσιούτης και ο Δρ. Καραγιάννης αφαιρούν κάθε πρόσχημα από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, η οποία εμμένει στην καθολική απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ διερωτάται:

«Πού στηρίζουν λοιπόν την εμμονή τους η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός; Γιατί αρνούνται να εισακούσουν τις υποδείξεις των επιστημόνων; Γιατί επιμένουν σε διάταγμα που παραβιάζει επιταγές του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου; Γιατί περιφρονούν τις σαφείς κατευθύνσεις που δίνουν ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με το δικαίωμα στη διαδήλωση σε συνθήκες πανδημίας»;

Στη δήλωση του ο κ. Στεφάνου σημειώνει ότι με πρόσχημα την πανδημία οι Κυβερνώντες θέλουν να φιμώσουν την κοινωνική οργή εναντίον τους.

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ που μέχρι χθες κρύβονταν πίσω από τις συστάσεις των επιστημόνων, τώρα αποκαλύφθηκαν. Με πρόσχημα την πανδημία θέλουν να φιμώσουν την κοινωνική οργή εναντίον τους».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.